grytebust (Foto: TV 2)
grytebust (Foto: TV 2)

Se kjemperedningen til Sten Grytebust

Aalesund slo Wisla Krakow 2-0 i Copa Del Sol.

Aalesund fikk en god start på Copa Del Sol-turneringen etter at de vant 2-0 over Wisla Kraków fra Polen torsdag formiddag.

Daniel Arnefjord og Pablo Herrera scoret målene, og sunnmøringene møter nå vinneren av kampen Vålerenga mot FC København i neste runde.

Aalesund startet kampen best, men polakkene tok grep i pausen og var svært nære ved å ta ledelsen i starten av den andre omgangen. En meget god Aalesund-keeper vartet opp med flere gode redninger, og fortjener mye av æren for at sunnmøringene holdt nullen.

Bommet på straffe
Med drøye halvtimen igjen stusset Daniel Arnefjord AaFK i ledelsen. Og de oransje fikk sjansen til å doble ledelsen på straffespark med fem minutter igjen, men Pablo Herreras forsøk ble reddet av polakkenes keeper. Like etter gjorde costarikaneren det godt igjen da han bredsidet inn 2-0 etter en flott kontring.

Se redningene og målene i videovinduet øverst!

Jeg gjør bare jobben min i dag, men jeg hadde et par viktige redninger på 0-0 og 1-0, sier den unge keeperen til TV 2 Sporten etter kampen.

Grytebust sier det har vært mye fokus profilene som har forlatt klubben, men mener samtidig at det har gitt de som fortsatt er i klubben større arbeidsro og fokus.

— Det er veldig optimalt å få en god start. Nå får jeg noe å bygge videre på, det samme gjelder hele laget, sier Grytebust.

Fornøyd Rekdal
Aalesunds trener Kjetil Rekdal var godt fornøyd med det laget presterte, og innrømmer at han ble positivt overrasket over det han fikk se mot Wisla Kraków.

— Vi fikk trent på det vi la opp til, og vi har god struktur defensivt. Mange av de unge nye står frem og det er bra for konkurransen i laget. Jeg er faktisk positivt overrasket over prestasjonen vår, sier Rekdal.

Pablo Herrera er ute med skade for Aalesund. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Pablo Herrera er ute med skade for Aalesund. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)