Tommy Knarvik (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)
Tommy Knarvik (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)

Høgmo blir fotballprofessor: - Vi merker det på treningsfeltet

Tommy Knarvik merker at trener Per-Mathias Høgmo forsker på fotball.

La Manga (TV 2 Sporten): Som TV 2 Sporten har fortalt er Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo godt i gang med sin doktorgrad i fotball.

LES OGSÅ: Høgmo slår knockout på Mourinho og Ferguson - når det gjelder utdanning

Et av temaene Høgmo fordyper seg i er spillelogistikk - og Norges fotballforbund (NFF) vil bruke dokumentasjonen Tromsø-treneren trekker frem i sin konklusjon i det videre arbeidet med å utdanne nye trenere.

- At en så profilert trener som Høgmo gjør dette sender et positivt signal. Men generelt opplever jeg topptrenerne i Norge som nysgjerrige og hele tiden interessert i å få ny kunnskap om fotballfaget. De vet at de hele tiden kan bli klokere og har alltid noe å lære, sa ansvarlig for trenerutdanningen i NFF, Dag Riisnæs, til TV 2 Sporten torsdag.

Og spillerne merker at Høgmo nærmer seg en mer vitenskapelig tilnærming til fotballen.

Ser endringer
Tromsø-profilen Tommy Knarvik forteller til TV 2 Sporten at treningsopplegget under Høgmo har endret seg de siste årene.

- Vi har selvsagt fått med oss at treneren (Høgmo, red. anm) er i gang med sin doktorgradsavhandling. Det synes i hvert fall jeg personlig er veldig, veldig positivt, sier Knarvik.

Midtbanespilleren har sett endringer i Høgmos utøvelse av trenerjobben.

- Ja, det har endret seg det siste året. Jeg merker en forskjell på måten han jobber på. Både når det gjelder treningsmetoder og utføringen av treningene, sier han.

¿  (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)
¿ (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)

- Godt å hente impulser fra andre land
Den tidligere Leeds og Brann-spilleren synes det også er positivt at Høgmo har hentet impulser fra klubber i andre land i treningsarbeidet. Høgmo skal blant annet på studiebesøk til den spanske storklubben Barcelona i løpet av året.

- Her i Norge har vi veldig godt av trenere reiser til andre land og lærer. Det er sunt med nye impulser og det godt for norsk fotball, konkluderer han.