Thomas Alsgaard (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Thomas Alsgaard (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Sensasjonell NM-bronse til Alsgaard

- Det skjer ikke så ofte at kommentatoren tar medalje, sier Thomas Alsgaard.

Eldar Rønning tok sitt første NM-gull og Martin Johnsrud Sundby fikk oppskriftsmessig sølv. Det alle snakket om var dagens bronsemann som gikk sitt siste internasjonale mesterskap i Val di Fiemme i 2003. En veteran som er akkreditert til ski-VM i Oslo som ekspertkommentator for NRK.

- Jeg kan gå på ski, det flyter godt etter to-tre gode treningsuker. Jeg er vel i så god form som jeg kan bli, sier Thomas Alsgaard til TV 2 Sporten etter å ha sjokkert publikum og skimiljøet med bronse på dagens 15-kilometer i NM, 1.07 bak vinneren. Fjerdemann Sjur Røthe endte åtte sekunder bak Alsgaard.

Etter å ha gått i mål ble han hanket rett inn på NRKs livesending. Etter løpet vekslet han mellom å stå foran kamera som TV-ekspert og som intervjuobjekt for alle andre medier.

- Det er ikke så ofte det skjer at kommentatoren tar medalje, medgir Alsgaard, og legger til:

- Det blir jo bra TV av det!

Se intervju med Alsgaard øverst i artikkelen

Ekspertjobb
Alsgaard er allerede akkreditert til VM som TV-mann, men etter løpet mente flere at han burde være aktuell som løper.

- De bør gjøre seg noen refleksjoner, tenke litt, sier Alsgaard forsiktig.

- Betenkelig kan du kanskje si. Det er synd vi ikke har flere som kan kjempe i den klassen som Eldar, Martin og Petter, for tida er det litt for langt ned til den fjerde beste klassiskløperen, sier sportssjef Åge Skinstad.

Thomas Alsgaard, til daglig ekspertkommentator på NRK, prøvde selv å prate ned prestasjonen.

- Dette var et maksløp ut fra treningsgrunnlaget mitt. Jeg var pigg i starten, men gikk saktere og saktere, sier Alsgaard.

Imponert vinner
- Det var litt spesielt å gå her, jeg var nervøs og spent. Men jeg hadde utrolig gode ski, sier Rønning til NRK.

Han legger ikke skjul på at han er imponert over bronsevinneren.

- Jeg kan aldri huske at Alsgaard har sagt han har vært pigg før, så han må ha trent ganske hardt. Og løypen passet ham nok bra, sier Rønning.

- Først og fremst et veldig sterkt løp av Thomas. Jeg visste at han var godt trent, men at han skulle ta bronse hadde jeg ikke trodd. Noen av de VM-aktuelle burde ha vært før ham, men vi får hylle Thomas for den gode prestasjonen han har gjort, sier sportssjef Åge Skinstad.