Karl Arne Johannessen (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Karl Arne Johannessen (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Håndballpresidenten: – Løke har gjort ting vi ikke godtar

Karl Arne Johannessen mener det var riktig av Robert Hedin å utestenge Frank Løke.

Kristianstad (TV 2 Sporten): - Han har brutt klare regler som både laget har bestemt og som hele organisasjonen står bak. Forbundsstyret og alle, så det er uakseptabelt. Det er nulltolleranse for det, derfor er han på utsiden av landslaget, sier Johannessen til TV 2 Sporten.

- Var det riktig å straffe en av utøverne såpass hardt?

- De har ikke noe totalavholds-reglement for sine samlinger. Jeg kjenner ikke til detaljene i det, men vi har blitt klart informert om at Frank Løke har gjort ting som hverken laget eller vi som organisasjon godtar og det har en konsekvens, sier presidenten.

Les også:Spillerne reagerte sterkt på Løkes regelbrudd
Les også:Frank Løke brøt alkoregler og er kastet ut av VM-troppen

Hele laget var i går sammen med lagledelsen på en middag med sponsorer hvor også lagledelsen nøt alkohol sammen med spillerne, men det ser ikke håndballpresidenten noe galt i.

Vi har agert som vi mener det er viktig å agere og så får vi jo rette opp igjen de eventuelle skavankene dette gir oss på sikt.

- Jeg tror alle idrettsorganisasjoner i Norge tar et glass vin til maten og bruker alkohol på en klok måte. Reglene er brutt og ikke minst av hensyn til resten av laget så er vi nødt til å lage en konsekvens av det og den er tatt, sier Johannesen

- Men bør politikken endres når man ser at ting skjer gang på gang?

- Det får vi jo diskutere sammen med dem, men det ser ut til at alle de andre håndterer nåværende politikk på en god måte. Fra tid til annen er det noen som ikke håndterer det og da er det spørsmål om man skal justere for å ivareta en eller to individer som over tid ikke klarer å håndtere dette, sier Johannessen.

- Hva tror du en sånn episode i et mesterskap har å si for troverdigheten til norsk håndball?

- Vi ønsker ikke at sånt skal skje. Vi tror vi har et sterkt rennomé både nasjonalt og internasjonalt. Slike ulykksalige situasjoner  oppstår fra tid til annen. Vi har agert som vi mener det er viktig å agere og så får vi jo rette opp igjen de eventuelle skavankene dette gir oss på sikt, men vi håper jo og tror vi har en troverdighet, sier Karl Arne Johannessen.