toppbilde (Foto: Privat)
toppbilde (Foto: Privat)

Ben & Jerry's-isen ble en kake på et blunk

Matentusiasten smeltet, silte, blandet og stekte for å teste om det virkelig var kakebiter i isen.

Det kryr av matblogger på nettet. Enten det dreier seg om profesjonelle kokker som vil gi fantastiske råd, eller glade amatører som ønsker å fortelle verden hva de spiste til middag i går.

Det finnes imidlertid en side som skiller seg ut. Bloggen med det klingende navnet Matentusiasten tar for seg gastronomiske eksperimenter.

matentusiasten (Foto: Privat)
matentusiasten (Foto: Privat)

– Først var planen å ha en side om indisk mat, men det ble for kjedelig. I stedet kom ideen om å dra strikken litt lenger. I god gammel naturfagsstil begynte jeg å eksperimentere hemningsløst på kjøkkenet, sier Aria Senemar (25) til TV 2 hjelper deg.

Les også: Test av grillpølser

Ville teste Ben & Jerry

Resultatet har blitt en fast spalte hvor han tester myter rundt mat.

– Jeg kommer hele tiden på småting som jeg lurer på. Siden jeg er så nysgjerrig så klarer jeg ikke la være å sjekke ut ingredienser og smaker.

– Jeg hadde for eksempel lenge lurt på om den nydelige cookie doughen i Ben & Jerry's-isen faktisk var ekte kakedeig. Og om man kunne lage en kake av den. På nettet florerte det med utsagn om at den ikke var ekte vare. Jeg bestemte meg for å ta saken i egne hender og gjennomførte nok et eksperiment på bloggen.

ben2 (Foto: Privat)
ben2 (Foto: Privat)

Ved hjelp av en sil smeltet han isen, og samlet opp de små bitene med såkalt kakedeig. Deigen ble rørt sammen i en liten kopp, og deretter lagt på et bakepapir.

– Først tenkte jeg at det bare var tull og holdt på å gi opp. Det så rett og slett ikke bra ut. Men jeg bestemte meg for å fullføre. Jeg satte kjøkkenklokka på 6 minutter, og satt i velkjent matentusiast-stil og fulgte hele prosessen foran ovnen, sier Aria.

Overraskende resultat

Og prosjektet ble kronet med hell. Resultatet var nemlig en flott liten kake.

– Jeg lo og lo når jeg fikk se resultatet. Det var veldig overraskende at en kartong med is faktisk innholdt en kake, sier Aria, som spiste kaken med et glass ved siden av.

ben5 (Foto: Privat)
ben5 (Foto: Privat)

– God var den óg! Skriver Aria på bloggen sin.

Kun et par dager senere fanget Ben & Jerry's opp eksperimentet, og valgte humørfylt å twitre om matforsøket.

Les også: Test av kakao

Vil spre matglede

Nå har Aria nye eksperimenter på gang.

– Jeg får nye ideer hele tiden. Planen fremover er blant annet å teste ut om man kan lage nan-brød hjemme. Mer vil jeg ikke si, men jeg tror det skal bli et bra prosjekt, sier Aria, som tidligere har testet om pølsebuljong er humbug eller ikke.

Han forteller at han får gode tilbakemeldinger fra leserne.

– Jeg liker å spre matglede. Man trenger ikke være proff for å lage god mat. Planen min er å få flere til å kose seg med mat på kjøkkenet, sier Aria.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter