Svein Mathisen raser etter VGs telefonavsløringer. (Foto: Trond Solvang/TV 2)
Svein Mathisen raser etter VGs telefonavsløringer. (Foto: Trond Solvang/TV 2)

– Vi har mistet Start-legenden

Start avlyser alle sine aktiviteter i dag. - «Matta» hadde Start langt inn i hjerteroten.

Starts styreleder Erik Geelmuyden henter frem de største superlativene når han skal beskrive Erik «Matta» Mathisen. 58-åringen tapte kampen mot kreften og døde i natt.

–- Siden jeg fikk meldingen i morges har ikke telefonen stått stille. Det var et sjokk at det gikk så fort. Jeg opplever en entydig tristhet, spesielt overfor Sveins familie og sønnen Jesper, som spiller på A-laget i klubben, sier Geelmuyden til TV 2 Sporten.

Klubben har av respekt for «Matta» i dag avbrutt alle sine planlagte aktiviteter:

  • Start avlyser dagens trening i Havlimyrhallen.
  • Start 2s treningskamp i Sørlandshallen blir avlyst.
  • Starts sponsorlunsj på Sør Arena blir avlyst.

Geelmuyden er ikke i tvil om at betegnelsen «Start-legenden» er fullt berettiget. På IK Starts hjemmesider blir Mathisen omtalt som «Starteren over alle startere».

– Han hadde et unikt talent som spiller. Den siste tiden som sportssjef gjorde han en kjempeinnsats for klubben med sitt store nettverk, agentkontakt og oversikt, sier Geelmuyden, som selv spilte sammen med Mathisen på aldersbestemt nivå.

Mathisen tilbrakte, med unntak av et kort opphold i Skottland, hele sin karriere i sørlandsklubben. Han har flest toppseriekamper (327) og scoret flest mål (106) gjennom tidene for Start, og var blant de største bidragsyterne til at Start vant to seriegull i 1978 og 1980.

Svein Mathisen ble sykmeldt i fjor sommer. Den siste tiden har han kjempet en tøff kamp mot kreften. Han etterlater seg kone og tre barn.