Erik Huseklepp (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Jøregen Jalland har ikke fått bidratt i særlig grad for Ørn i år. I dagens kamp mot NIL Trysil er han blant spillerne trener Ståle Brandsrud må klare seg uten. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Jøregen Jalland har ikke fått bidratt i særlig grad for Ørn i år. I dagens kamp mot NIL Trysil er han blant spillerne trener Ståle Brandsrud må klare seg uten. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

- Huseklepp passer i Russland

Ti timers flytur til bortekamp og tolk på trening til tross: Jørgen Jalland tror russisk fotball vil passe Erik Huseklepp perfekt.

- Russerne er glade i ballen og spiller teknisk og god fotball, så det tror jeg ville passet Erik Huseklepp, sier eks-russlandsproff Jørgen Jalland (33).

Jalland spilte for FK Rubin Kazan i to sesonger fra 2005 til 2006, fikk 30 kamper og scoret tre mål. Bare for ordens skyld: For å komme seg til sin russiske by måtte Horten-karen fly tre timer til Moskva og så to timere videre til Kazan.

Etter det TV 2 Sporten erfarer skal en russisk klubb nå være klar for å sikre seg Huseklepps tjenester. Det skal dreie seg om en rubel-sterk klubb med en oligark i ryggen. Klubben skal stå klar til å komme med et bud som er høyere enn det Celtic tilbød for to uker (ti millioner kroner). Det er agent Terje Liverød som har formidlet kontakten mellom partene.

- Det er interesse for Huseklepp fra en klubb i russisk toppdivisjon, forteller Liverød til TV 2 sporten.

Et bud fra Russland kan komme alt i dag, men ennå er ingen ting sikkert.

- Hva venter Huseklepp i Russland?

- Den russiske ligaen er bedre enn den norske, så det blir en ny utfordring for ham. Men det gjelder å holde tungen beint i munnen og velge en klubb hvor det er system og orden. Noen betaler bedre enn andre og er flinkere til å betale i tide, sier Jørgen Jalland.

Selv opplevde han ingen problemer på den økonomiske fronten. Tvert imot: I Russland er det lav skatt, helt ned i 13 prosent. Mange utenlandsproffer har, etter hva TV 2 erfarer, nettokontrakter med klubben som sikrer dem en avtalt sum utbetalt månedlig uavhengig av skattesats.

- Hvordan blir det for Huseklepp å innordne seg en ny kultur, språk og trener?

- I Kazan var klubben flinke til å ta vare på oss spillere som kom utenfra. Og vi var mange ikke-russiske spillere i troppen. Vi hadde tolker som hjalp oss, og treneren kunne litt engelsk, så Huseklepp trenger ikke bekymre seg for mye for den biten. Om Huseklepp reiser alene, slik jeg gjorde, slipper han å bekymre seg for en familie som også må tilpasse seg i Russland, sier Jalland.

Brannspissen må være forberedt på mange langturer om han velger russisk Premier Liga.

- Mange av topplagene holder til i Moskva, så for min del ble det en del turer dit. Men vi møtte også lag som holdt til på andre siden av landet. En bortekamp dit tok ti timer med fly, og vi passerte flere tidssoner som gjorde at vi ble ganske døgnville, erindrer 33-åringen.

I år skal Jørgen Jalland spille for moderklubben Ørn-Horten i 2. divisjon ved siden av jobben som finansmann.

- Nå spiller jeg for gøy og for å holde meg i form!