truls svendsen
truls svendsen

Er nordlendinger mer seksuelt frigjort?

Truls Svendsen tester myter om nordlendingen – med god hjelp fra Solveig Kloppen.

Er nordlendingen mer frigjort enn nordmenn flest? Har de en enklere og grovere form for humor? Og er det sånn at alle nordlendinger elsker fisk?

De stereotypiske mytene om nordlendingen er mange. De banner mye, de er seksuelt frigjorte, de har en enkel og grov form for humor, og de elsker fisk.

Seksuelt frigjort

Truls Svendsen og Solveig Kloppen har testet om disse forholdene stemmer med virkeligheten. Truls får innpass hos en gjeng isbadende damer for å sjekke om de føler seg spesielt frigjorte, og han tar også en prat med sexolog Bente Træen som har forsket på nordlendingenes seksualliv.

Enkel humor

Etter utallige vitse-programmer fra Rorbua i Tromsø, er det mange som mener nordlendingen har en noe enkel form for humor - med et frodig språk. Truls har fått hjelp av Himmelblå-skuespiller Halvard Holmen til å teste ut om dette stemmer.

Betatt av Bremnes

Truls får også æren av å bli vist rundt i Svolvær av stedspatriot Kari Bremnes. Om han blir mest opptatt av stedet eller guiden, skal være usagt.

Solveigs nordlendingtest

Solveig Kloppen tester på sedvanlig vis ut hvordan nordlendingene er på parametrene kunnskap, samarbeidsvilje og gavmildhet.

Se «Svendsen om Hansen og Jensen» torsdag klokken 20.00!