tufte (Foto: Borgen, Ørn E., © PEK)
tufte (Foto: Borgen, Ørn E., © PEK)

TV-stjerne torturert og ranet

– Det var vanvittig grov mishandling.

En av personene som deltok i TV Norge-serien «Heia Tufte» i 2005 ble i sommer mishandlet hjemme i sin egen leilighet av to ranere som utga seg for å være et homofilt par.

TV-kjendisen som er åpen om sin homofile legning, fikk knust kjeven og er fortsatt ikke fullt restituert etter sommerens overfall, skriver Dagbladet.

– Ikke drep meg

35-åringen som deltok i det «Gullruten»-vinnende programmet, skal ha møtt de to ranerne på homsebaren London i Oslo. De skal ha mast seg hjem til vedkommende på nachspiel, som både spanderte røyk og alkohol til de to guttene på 17 og 18 år.

I retten fortalte TV-kjendisen at han plutselig ble rammet av et knyttneveslag og segnet om på stuegulvet.

– Ikke drep meg, skal han ha ropt.

Ranerne fant flere bankkort i leiliheten, og truet til seg PIN-kodene ved bruk av kniv mot strupen til fornærmede.

– Det var vanvittig grov mishandling. Det foregikk to-tre timer. Da jeg kom til meg selv lå jeg fremdeles musestille av frykt for at de fremdeles var i leiligheten, sier han til Dagbladet.

Grovt ran

De to gjerningsmennene ble tirsdag dømt til to og tre år fengsel for grovt ran. I tillegg er de dømt til å betale 23 530 kroner i erstatning, og 80 000 i oppreisning for ugjerningen, skriver avisen.

– Dette var et særlig grovt og utspekulert ransforhold, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal, til Dagbladet.

I TVNorge serien ble en gjeng «nerder» som aldri har spilt fotball før trent av tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt. I siste program spilte «Tufte IL» kamp mot selveste Vålerenga. Selv om de tapte så det suste ble serien en stor suksess, og ble blant annet hedret med Gullruten i 2005.