Nok hvile, søvn og rikelig med væske er viktig når forkjølelsen først er kommet. (Foto: Martin Kierstein/Colurbox/Berit Roald/Scanpix)
Nok hvile, søvn og rikelig med væske er viktig når forkjølelsen først er kommet. (Foto: Martin Kierstein/Colurbox/Berit Roald/Scanpix)

Flere fikk influensa sist uke

Flere fikk influensa sist uke etter en stabilisering i influensaaktiviteten i årets to første uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste påviste virus er fortsatt sesonginfluensa, influensavirus B, mens om lag en firedel er influensavirus A, hovedsakelig A (H1N1) 2009, såkalt svineinfluensa.

Folkehelseinstituttet anbefaler fortsatt influensavaksine til eldre, gravide og personer med alvorlig underliggende sykdom og til helsepersonell med pasientkontakt.

To døde av svineinfluensa

Til sammen 18 pasienter med A (H1N1) 2009-infeksjon er innlagt på intensivavdelinger.

Ingen dødsfall som følge av svineinfluensa er varslet, men det er meldt om to dødsfall forårsaket av influensavirus B. Selv om aktiviteten nå ser ut til å ha tiltatt igjen, venter Folkehelseinstituttet at toppen vil passeres i løpet av de nærmeste ukene.

Haster med vaksine

Folkehelseinstituttet minner om at det nå haster å vaksinere seg for å redusere risikoen for influensa og komplikasjoner av sykdommen.

Per 18. januar var det sendt ut i alt cirka 510.000 doser med influensavaksine, hvorav cirka 480.000 til risikogrupper og 30.000 til øvrig forbruk. (©NTB)