Alberto Contador, Dag Otto Lauritzen (Foto: LIONEL BONAVENTURE, © NEM)
Alberto Contador, Dag Otto Lauritzen (Foto: LIONEL BONAVENTURE, © NEM)

Dag Otto: - Ett år er for lite

TV 2s sykkelekspert håper dommen blir anket.

Meldingene om at Alberto Contador er idømt ett års utestengning tas imot med lett hoderysting hos TV 2s sykkelekspert, Dag Otto Lauritzen.

- Umiddelbart synes jeg ett år er for lite. Hvis du er tatt for ulovlige midler, uavhengig av at det er små doser, så har du prøvd jukse, sier Lauritzen til TV 2 Sporten.

- Selv har jeg jo flere ganger sagt at jeg mener det bør være strengere straffer for doping. Gjerne livstidsutestengning.

Johan Kaggestad: – En seier for antidopingarbeidet

Den tidligere proffsyklisten er heller ikke veldig begeistret for at det er Det spanske sykkelforbundet (RFEC) som har stått for behandlingen av dopingsaken.

- Det er i hvert fall godt at han har fått en dom. Men det er litt bukken og havresekken siden hans eget forbund dømmer ham. Spansk idrett generelt har jo ikke det aller beste ryktet i Europa, sier Lauritzen.

Sammen med utestengningen skal Contador ha blitt fratatt Tour de France-triumfen i fjor. Ifølge spanske medier har Contador ti dager på å anke.

- Jeg håper ikke Det internasjonale sykkelforbundet vil godta dommen. Jeg er ikke helt kjent med regelverket her, men om de har muligheten til å anke eller avvise dommen, så håper jeg de gjør det,