Frank Løke. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Frank Løke. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Frank Løke brøt alkoregler og er kastet ut av VM-troppen

Strekstjernen kommer ikke til å spille på landslaget under Robert Hedin mer.

Kristianstad (TV 2 Sporten): Frank Løke (30) forlot Norges VM-tropp i Sverige onsdag. Først gikk meldingen fra Hedin ut på at spilleren hadde slått opp igjen ankelskaden sin, men det viser seg å ikke stemme.

Ferdig under Hedin
- Det er en kombinasjon mellom skadesituasjonen og brudd på interne spillerregler som gjør at han blir sendt hjem, sier hovedleder for VM-troppen, Espen Karlsen, til TV 2 Sporten.

- Hva er bruddene?

- Jeg har ikke lyst til å gå i detalj, men det er retningslinjer som spillerne har vært med på å vedta som har blitt brutt. Og når de brytes må man ta konsekvensen av det.

Del på Facebook

Etter det TV 2 erfarer har Løke brutt regler i forhold til alkohol og leggetider. Dette skal ha skjedd etter en middag med resten av den norske troppen i går kveld.

- Hva betyr dette for fremtiden til Løke?

- Det er det som er trist. Landslagsledelsen har sagt at Løke ikke er aktuell for landslagsspill så lenge dagens landslagsledelse er ansvarlig, sier Karlsen.

Les også:TV 2s eksperter: – Riktig å sende Løke hjem

Landslagsspiller Frank Løke. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Landslagsspiller Frank Løke. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Støtter avgjørelsen
TV 2 Sportens håndballeksperter støtter avgjørelsen om å sende Løke hjem.

- Det er smart å håndheve regler som spillerne har laget selv og vært med på. Men det er veldig synd. Frank Løke er bare 30 år og hadde hatt mange gode år igjen på landslaget, sier Ole Gustav Gjekstad.

- Jeg synes det er en veldig kjip sak. Først og fremst for Frank Løke selv, som har ødelagt for sin egen landslagskarriere, i hvert fall de nærmeste par årene. Og for landslaget i forhold til ry og omdømme. I verste fall er det ødeleggende for norsk håndball, sier Frode Scheie.

Del på Facebook

Det er ikke første gang Frank Løke har havnet i trøbbel på landslaget. I 2007 kjøpte han og fler elagkamerater smuglerøl på landslagstur til Sverige. I 2008 ble han og lagkamerat Bjarte Myrhol kastet på glattcelle i Paris etter en OL-kvalikkamp. Etter EM-banketten i 2009 havnet han i trøddel da han ødela en lampe på hotellrommet.

Fornærmer danskene
Før han forlot troppen rakk Løke å komme med en kanonade i retning det danske håndballandslaget.

- Jeg hater de jævla danskene! Unner dem ingenting, sa han til TV 2 Sporten om danskenes finalesjanser.

- Hva er grunnen til det?

- Jeg bare gjør det. Jeg hater dem.

Onsdag kveld la Håndballforbundet ut en melding på sine nettsider der spillerne tar avstand fra Løkes uttalelser om Danmark.