Erlend Mamelund (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Erlend Mamelund (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Mamelund: - Ungguttene kan ikke prestere maks i hver kamp

Erlend Mamelund forsvarer Robert Hedins avgjørelse om å la ungguttene varme benken i begynnelsen av mesterskapet.

Espen Lie Hansen (21) og Christoffer Rambo (21) tilbrakte mange minutter på benken da Norge slet i åpningen av VM. Etter at Hedin ga dem tillit har begge stått frem og storspilt i hver sin kamp.

Riktig valg
Erlend Mamelund mener at de har vist et nivå de ikke er i stand til å opprettholde i hver kamp.

- Både Espen (Lie Hansen) og Christoffer (Rambo) har i hver sin kamp prestert maks av det de kan. Begge trenger noen år til før de kan prestere på dette nivået konstant, de presterer ikke sånn i hver kamp, sier Erlend Mamelund til TV 2.

-Så du er enig i Hedins avgjørelser?

- Ja, det er ikke alltid så lett for en trener, så jeg mener Hedin har valgt riktig. Vi må ikke glemme at vi tapte for Brasil bare dager før VM, og da spilte begge hele kampen. Det som er veldig positivt er at de viser at de har et svært høyt maksnivå, og det lover veldig godt for fremtiden, sier Mamelund videre.

Les også:Løke vil ha Spania til VM-finale: – Jeg hater de j***a danskene!
Les også:Løkes VM-deltagelse er over

Mangler erfaring
Erlend Mamelund har i de siste kampene viket mange minutter for Rambo på høyrebacken. Det har han ingen problemer med.

- Det er utrolig positivt at de står frem og scorer så mye. Rambo hadde vel sju scoringer mot Tyskland og Lie Hansen enda flere mot Frankrike? De har virkelig fått sitt gjennombrudd her, sier Mamelund.

- Men likevel vil du ikke si at de burde ha spilt mer?

- Nei, de har ikke den nødvendige erfaringen ennå, men gi dem et par år til så er de akkurat der de skal være. Og det lover godt for mesterskapene som kommer, sier Mamelund.

- Så vi kan håpe på bedre resultater i EM?

- Ja, nå avslutter vi dette på et godt vis, og får med oss en god ”feeling” herfra. Det er viktig, og den følelsen trenger vi, sier Mamelund.

Gode mot gigantene
Det norske laget åpnet mesterskapet på et langt dårligere vis enn forventet, og hadde en enda verre oppkjøring mot VM, der laget blant annet tapte for fotballnasjonen Brasil. I gruppespillet var de nær å kopiere flausen fra årets første uke, og vant med kun ett mål.

I mellomspillet har de vist helt andre takter, og lagt press på gigantene og gullfavorittene Frankrike og Spania.

- Jeg følte at vi allerede viste hva vi er gode for i siste gruppespillkamp mot Island, og har fortsatt i samme spor gjennom mellomspillet, sier Mamelund.

Det er bare kritikerne som mener vi ikke er samlet. Vi har vært samlet hele veien, vi.

Treig start
Det har for publikum sett ut til at Norge har brukt lengre tid enn konkurrentene på å finne frem til samspillet. Likevel tror verken Mamelund eller Frank Løke at Norge hadde hatt godt av en lengre oppkjøring.

- Vi var samlet allerede rett over nyttår, og for mange av oss var vi med klubblaget helt til 28. desember. Det er klart at et fåtall av oss har hatt håndballpause litt lenger, men vi kan ikke skylde på det, sier Løke til TV 2.

- Det er bare kritikerne som mener vi ikke er samlet. Vi har vært samlet hele veien, vi, mener Erlend Mamelund.

Et samlet Norge må likevel klare seg uten Frank Løke på strek mot Serbia. Strekspilleren skal ha slått opp ankelskaden sin.

Han har ikke fått like mange minutter på parketten som vanlig, da Bjarte Myrhol har stått frem som Norges sterkeste spiller under mesterskapet.

Er du enig i Hedins avgjørelse om å la ungguttene varme benken? Diskuter i kommentarfeltet under.