Audi røper at de kommer med en liten SUV i fremtiden. Foto: Audi
Audi røper at de kommer med en liten SUV i fremtiden. Foto: Audi

Audi vurderer mini-SUV

Vi tror den skal konkurrere mot - ja - nettopp...

Audi kommer til høsten med sin nye små-SUV, i klassen under Q5. Den får navnet navnet Q3 og kommer naturlig nok til å basere seg på A3-plattformen.

Men selv om denne blir mindre enn dagens minste Audi-SUV, er det rom for en enda mindre - enda mer mini - Audi SUV. Det mener i hvert fall Audi-ledelsen:

- Q-familien har fortsatt et potensial. Den er ennå ikke komplett, sa konsernsjef Rupert Stadler nylig til europeiske biljournalister.

Denne Audien er et evighetsprosjekt

Vil bli verdens største

Når han samtidig nettopp har uttalt at Audi kan tenke seg å lansere en "entry-level-SUV", er det nærliggende å tenke seg at vi innen et år eller to kan få se en Audi Q1, basert på dagens mini-Audi: A1.

Audi har altså ikke offisielt bekreftet at de skal lansere en bil som kan kalles Q1, men med tanke på at dagens 37 Audi-varianter skal økes til 42 innen 2015 er det slett ikke usannsynlig.

Audis mål er å bli verdens største produsent av premiumbiler - og vippe BMW som i dag sitter på toppen av tronen. Da er det å forvente at de vil ha modeller som konkurrerer mot erkerivalen i de fleste segmenter.

Forhøyet A1?

Audis ennå ganske ferske A1 er en åpenbar konkurrent til BMWs Mini. Og BMW tilbyr Mini et etterhvert ganske imponerende antall varianter: Cooper, Clubman og Cabriolet. For ikke å glemme den forhøyede firehjulstrekkeren Mini Countryman.

Her er altså en muighet for Audi. A1 har akkurat fått Quattro firehjulstrekk. Det skal ikke så mye til for å tilpasse dette chassiset til en bitteliten SUV. Kanskje vi får se en A1 på stylter?

Hva tror du? Blir det Q1? A1 Allroad - eller kanskje noe helt annet; en Q2?
Spekuler videre i kommentarfeltet under:

Er det smart å vente på Audi Q3?

Audi har den siste tiden testet A1 med Quattro i Kanadas vinterlandskap. Foto: Audi
Audi har den siste tiden testet A1 med Quattro i Kanadas vinterlandskap. Foto: Audi