rune Johansen (Foto: TV 2)
rune Johansen (Foto: TV 2)

Endelig fikk Rune reisedrømmen oppfylt

Med ny nyre fikk Rune fra «Livet på vent» endelig dratt på ferie.

I onsdagens premiere på en av vinterens viktigste serier,«Livet på vent», møtte vi Sigrid Glastad Laugen og Rune Johansen. Sigrid ventet i donorkø for å få nye lunger, mens Rune ventet på ny nyre.

Les også: – Nå kan jeg gjøre det jeg har lyst til

Reiste til Budapest på ferie

Begge fikk gjennomført transplantasjon og med ny nyre kunne Rune og samboeren Siri endelig få reisedrømmen oppfylt.

– Jeg sa i programmet at vi drømte om å reise på ferietur, og det har vi gjort. Vi var i Budapest ved nyttårstider. Man må gjøre det man tenker på vet du, sier Rune til TV2.no.

Rune kan fortelle at formen hans fremdeles er fin.

– Jeg har det veldig bra jeg. Jeg har akkurat vært hos legen og alt var bra, men man blir jo alltid litt nervøs før en slik blodprøve, forteller Gjerdrum-mannen.

– Deilig å komme tilbake i jobb

I programmet fikk vi se at Rune endelig kom tilbake på arbeidsplassen sin Posten, og at han gledet seg til å ta fatt på arbeidsdagen igjen etter en lengre tid med sykdom.

– Det er veldig deilig å komme tilbake i jobb. Jeg startet i januar i 20 % stilling, men skal øke til 40 % i februar. Til sommeren er jeg vel i gang for fullt tenker jeg!

Les også: Dette bør du vite om organdonasjon

Hvordan blir man donor?

Du kan fylle ut et donorkort som du finner på apoteket, hos legen eller det kan lastes ned fra Stiftelsen Organdonasjons hjemmesider.

Nå kan du også få donorkort på mobiltelefonen. Husk og informer minst to av de som står deg nær og ha kortet i lommeboken eller vesken din.

Les mer om organdonasjon på nettsidene til Stiftelsen Organdonasjon

Se«Livet på vent»onsdager klokken 21.45. Vil du se programmet om igjen? Se det på TV 2 Sumo her! (Abonnement-tjeneste)