Fagermo
Fagermo

– Vi ble vraket til Copa del Sol på grunn av Solskjær

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo synes det er merkelig at Molde får delta, mens hans mannskap må bli hjemme.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er overrasket over at Molde får delta i Copa del Sol sammen med de beste skandinaviske og øst-europeiske lagene.

Se intervju med Fagermo i videovinduet øverst

– Det er sportslige kriterier som skal ligge til grunn for hvem som skal ned. Vi ble nummer fem i fjorårets Tippeliga, mens Molde ble nummer elleve, derfor er det vi som burde fått deltatt i turneringen, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

Foruten Molde deltar Rosenborg, Vålerenga, Tromsø og Aalesund i årets Copa del Sol, altså lagene som tok de fire øverste plasseringene i Tippeligaen 2010.

Fagermo er ikke i tvil om hva som er grunnen til at Molde får delta i turneringen.

– Svaret på det er Ole Gunnar Solskjær. Han er den største profilen i Tippeligaen, så ut ifra et kommersielt ståsted skjønner jeg avgjørelsen, selv om den er urettferdig overfor oss.

Sportssjef i Norsk Toppfotball avviser at den tidligere Manchester United-spilleren er svaret på hvorfor Molde er invitert til turneringen.

– Molde er med fordi de deltok i fjor. Vi har dermed etablert en god relasjon som vi ønsker å ivareta, sier sjefen for Norsk Toppfotball, Jo Bergsvand, til TV 2 Sporten.