SLAPP IKKE INN: Tre personer med tilknytning til Hells Angels miljøet slapp torsdag ikke inn i Norge. (Foto: BERTHOLD STADLER/AFP)
SLAPP IKKE INN: Tre personer med tilknytning til Hells Angels miljøet slapp torsdag ikke inn i Norge. (Foto: BERTHOLD STADLER/AFP)

KS vil erklære Hells Angels uønsket i norske kommuner

I Tromsø har politi og det sivile samfunn mobilisert til kamp mot Hells Angels. Der gleder man seg over at Kommunenes Sentralforbund vil ha en bred nasjonal front mot MC-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedstyret i Kommunenes Sentralforbund ber alle kommuner om å erklære kriminelle MC-klubber som uønsket. På denne måten ønsker man å bekjempe og forebygge organisert kriminalitet.

Tromsø ønsker velkommen etter

I Tromsø er Hells Angels allerede erklært uønsket, og der tas utstpillet godt imot:

– Det er noe av det mest gledelige jeg har hørt, utbryter politimester Truls Fyhn når han får høre om vedtaket.

Hemmelig handlingsplan

Kommentaren er et slags velkommen etter, for i Tromsø er man godt i gang med å stresse medlemmene og miljøet rundt landets sjette, og verdens nordligste Hells Angels-avdeling. Kommunestyret har erklært klubben uønsket i byen, og politiet har utarbeidet en egen lokal handlingsplan for å bryte ned miljøet.

– Den har jo et innhold som det er umulig å gå ut offentlig med, men vi trapper opp vår egen innsats mot Hells Angels i Tromsø, sier politimesteren i Troms til tv2nyhetene.no.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet):

488406

Sivile og politiske tiltak

Øyvind Hilmarsen fra Høyre har vært en uredd politisk pådriver for å få jagd Hells Angels ut av byen. Han hilser også utspillet fra Kommunenes Sentralforbund velkommen.

– Det er viktig at man jobber aktivt også fra sivilsamfunnet og fra kommunene i tillegg til politiet for å bekjempe denne type virksomhet som Kripos omtaler som Norges best organiserte nettverk, sier Hilmarsen.

Hindret jenter i å gå på Hells Angels-julebord

Da Tromsø-avdelingen av Hells Angels arrangerte julebord i fjor var politiet så aktivt og synlig tilstede at de greide å påvirke kjønns- og aldersbalansen i festlokale.

– Ikke minst i forhold til unge jenter så satset vi ganske mye på å få dem til å la være å gå inn, og heller reise hjem. Og det var det faktisk mange som gjorde, forteller Truls Fyhn.