Jan Jönsson (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Jan Jönsson (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Jönsson bare delvis enig med Semb: - En miks er det beste

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener Tippeliga-klubbene bør å unngå å spille mot hverandre i sesongoppkjøringen. RBK-trener Jan Jönsson er delvis enig.

- I en oppkjøringsfase er det viktig å få sette laget og teste ut spillere, og da er det godt å få matchet seg mot andre norske klubber. For meg er det ideelle en blanding av internasjonal motstand og kamper mot andre norske lag i sesongoppkjøringen

La Manga (TV 2 Sporten): For øyeblikket er Vålerenga, Tromsø, Aalesund, Molde og Rosenborg samlet i spanske La Manga for oppkjøringsturneringen Copa Del Sol.

DIREKTE KL 16:00: Se Rosenborg - Rapid Bucaresti på TV 2 SPORT og tv2sumo.no

Ikke bare bor de ulike klubbenes spillere side om side i den spanske byen - de har også daglige treningsøkter på banene som ligger rett ved siden av hverandre.

- En fotballbakgård
På TV 2 Sporten onsdag denne uken kom Toppfotballsjef Nils Johan Semb med en kraftig advarsel midt i Tippeliga-klubbenes sesongoppkjøring.

Han mener at de svake resultatene i Europa henger sammen med at klubbene ikke matcher seg ofte nok mot internasjonal motstand, og frykter at den norske Tippeligaen kan bli en fotballbakgård.

- Jeg håper vi slipper å se norske lag møte hverandre i oppkjøringen. Klubbene må bruke mer penger mot matching mot internasjonal motstand, sier Semb til TV 2 Sporten.

I turneringen Copa Del Sol, som skal spilles fra 27. januar til 7. februar, deltar i tillegg til fem norske klubber også lag som FC København (Danmark), IFK Göteborg (Sverige), Malmö FF (Sverige), Viktoria Plzen (Tsjekkia), Sjakthar Donesk (Russland) og Rapid Buceresti (Romania).

Bare delvis enig
Rosenborgs nye trener Jan Jönsson har fått med seg Sembs uttalelser - men er bare delvis enig.

- Det er veldig viktig med internasjonal motstand med tanke på at vi skal spille Europacup. Helt klart. Vi søker hele tiden etter å matche oss mot utenlandske klubber, sier svensken - og legger til:

- Men i en oppkjøringsfase er det viktig å få sette laget og teste ut spillere, og da er det godt å få matchet seg mot andre norske klubber. For meg er det ideelle en blanding av internasjonal motstand og kamper mot andre norske lag i sesongoppkjøringen, forteller Rosenborgs nybakte trener Jan Jönnson til TV 2 Sporten.

Svensken innrømmer imidlertid at de norske klubbene bor vel tett i byen La Manga.

- Klart vi møter de andre spillerne og laglederne ofte, men det må vi leve med, sier han.

- Men når dere trener side om side - blir det ikke litt for enkelt for de andre lagene å spionere på deres treningopplegg?

- Vel, det tror jeg ikke at de gjør. De er nok mest opptatt av sitt eget lag skal trene best mulig, konstaterer Jönsson.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ankommer bisettelsen (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
Toppfotballsjef Nils Johan Semb ankommer bisettelsen (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)

Vil forlenge med stjernene
Spillere som Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred og Mikael Lustig har gjort det klart at de ikke ønsker å forlenge kontraktene med Rosenborg.

Jönsson vil naturlig nok ha alle de tre spillerne med videre.

- Vi er forberedt på at vi kan miste Annan. Men når det gjelder disse andre spillerne så tror jeg det er viktig at klubben går i dialog med dem om en forlengelse av avtalen tidlig. Allerede i februar bør dialogen starte, sier han.

Rosenborg møter rumenske Rapid Buceresti i sin åpningskamp i Copa Del Sol. Kampen sendes direkte på TV 2 SPORT og tv2sumo.no fra klokken 16.00.