Grytebust roter ballen i mål mot Molde. (Foto: TV 2/)
Grytebust roter ballen i mål mot Molde. (Foto: TV 2/)

Her er keeperen som skal erstatte Anders Lindegaard

Men Sten Grytebust ønsker ikke å bli sammenlignet med sin forgjenger i Aalesund.

La Manga (TV 2 Sporten): Aalesund satser på at Sten Grytebust skal fylle keeperplassen etter at Anders Lindegaard forsvant til Manchester United. 21-åringen vet han står overfor en stor oppgave, men ønsker ikke å bli sammenlignet med den tidligere Aalesund-keeperen.

- Jeg må være meg selv, og spille på mine ferdigheter, sier Grytebust til TV 2 Sporten.

Se intervju med Grytebust øverst i artikkelen.

Urutinert

Grytebust går løs på sesongen nesten helt uten erfaring. Forrige sesong fikk han kun en kamp i Tippeligaen. Derfor blir kampene i Copa Del Sol verdifull trening.

- Det vil gi meg litt erfaring før Tippeligaen starter. Jeg gleder meg til å spille mot gode motstandere i oppkjøringen, sier han.

Keeperen virker avbalansert, og ønsker ikke å skryte av egne ferdigheter.

- Jeg er vel det vi kan kalle for en allround-keeper, og jeg har kommet meg når det gjelder å beherske spillet som foregår med føttene, sier Grytebust.

Må få tillit

Keepertrener Frank Mathisen mener det er viktig at 21-åringen får den nødvendige støtten fra alle i klubben.

- Vi har sagt til Sten at han skal gå ut og kose seg i kampene. Vi må vise tålmodighet og gi ham den nødvendige roen som skal til for at han skal kunne prestere, sier Mathisen.

Prøvespiller fikk prolaps

Etter at Lindegaard og Andreas Lie forsvant ut portene fikk AAFK en utfordring på keeperplassen. Ole Christian Rørvik fra Skarbøvik ble invitert med til treningsleiren til Gran Canaria forrige uke, men det gikk dårlig for keeperen. Tidligere ryggproblemer slo ut i full blomst, og da han kom hjem viste MR-undersøkelsen en prolaps nederst i ryggen.

- Det var skikkelig leit for Ole Christian. Vi har invitert Olav Dalen med oss til La Manga for et tolv dagers opphold, sier Framk Mathisen.

Den tidligere Kongsvinger-spilleren har også et treningsopphold med Tromsø bak seg - uten at det gav ham kontrakt.

- Han skal trene med oss denne perioden før vi bestemmer oss om han får kontrakt med Aalesund, sier Mathisen