NORGES MENY: Slik ser kjøttmenyen til Gunnar Hvarnes ut.  (Foto: Bocuse d'Or Norge)
NORGES MENY: Slik ser kjøttmenyen til Gunnar Hvarnes ut. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

Slik skal Norge vinne «kokke-VM»

Gunnar Hvarnes er i gang med Bocuse d'Or.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gunnar Hvarnes har vært på konkurransearenaen i Lyon siden klokken 07.00 tirsdag morgen.

– Han var ivrig etter å komme i gang, men fikk ikke lov å til å starte opp kjøkkenet sitt før 10.20. Da hadde 11 land allerede kommet i gang med ti minutters mellomrom, sier pressevakt Leni Stålvik i Bocuse d'Or Norge til tv2nyhetene.no.

Les også: Går for gull i Bocuse d'Or

Gullhåp

Mandag ankom gullhåpet Gunnar Hvarnes og teamet hans til den franske byen Lyon. Han ble kåret til Årets Kokk i 2009, og skal forsvare Norge i årets Bocuse d'Or.

Norge har fire ganger tidligere vunnet konkurransen, senest i 2009 da Geir Skeie stakk av med seieren. Også Bent Stiansen (1993), Terje Ness (1999) og Charles Tjessem (2003) har vunnet gull.

HARD KONKURRANSE: Gunnar Hvarnes går for gull.  (Foto: Bocuse d'Or Norge)
HARD KONKURRANSE: Gunnar Hvarnes går for gull. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

Lang dag

Det eksisterer mange ulike konkurranser i kokkekunst, men Bocuse d'Or skiller seg ut ved at konkurransen foregår foran et publikum.

Gunnar serverer sitt fiskefat klokken 15.20, og sitt kjøttfat klokken 15.55. Avgjørelsen blir tatt av dommerne cirka klokken 20.00 tirsdag kveld.

Slik ser menyen ut:

SKOTSK BREIFLABB “OCEANS 2011”

BREIFLABBHALE MED SPRØ AROMATISK SKORPE

SJØKREPSMOUSSELINE

KRABBERAGU

BLOMKÅLKREM MED KAVIAR

EMULSJON MED SITRON OG INGEFÆR OG SJØKREPSSJY

SKOTSK LAM “VITOLOGY 2011”

LAMMESADEL MED PERSILLE OG SENNEP

LAMMEPØLSE OG NYRER

VINTERGRØNNSAKER, GRØNN ERTEEMULSJON

SOPP- OG TRØFFELTERTE

RAGU FOR GOURMETER OG LAMMESJY