FOR DEN SOM VIL SYNES: Denne originale kreasjonen fra Maurizio Galante er som andre haute couture plagg håndsydd etter mål.  Noe for neste ball? (Foto: Guibbaud Christophe)
FOR DEN SOM VIL SYNES: Denne originale kreasjonen fra Maurizio Galante er som andre haute couture plagg håndsydd etter mål. Noe for neste ball? (Foto: Guibbaud Christophe)

Dette betaler de 100 000 for

Kunne du tenke deg et av disse antrekkene?

Haute Couture-uken er nettopp unnagjort i Paris.

Motehus som Chanel og Dior har fått motefiffen til å trekke til første rad for å få med seg de ekstravagante kjolene i prisklasser vi dødelige bare kan drømme om.

Det er ikke uvanlig at antrekk av denne typen selges for sekssiftrede beløp.

Men hvordan kan de koste så mye? Først og fremst fordi det dreiser seg om skreddersøm.

Haute Couture betyr «høy søm», og er en skredderkunst som utviklet seg på slutten av 1800-tallet. Idag betegner det en helt spesiell produksjon, hvor hvert enkelt plagg blir håndsydd etter mål.

Kundekretsen er ikke større enn om lag 1500 på verdensbasis.

Det er en komitee fra Chambre Syndicale de la Couture Parisienne som hvert år bestemmer hvem som kan tas opp i couturens eksklusive selskap.

Hva synes du om de ekstravagante antrekkene? Si din mening i boksen til høyre.

<noscript> <a href="http://polldaddy.com/poll/4450945/">Kunne du tenke deg et haute couture-antrekk?</a><span style="font-size:9px;"><a href="http://polldaddy.com/features-surveys/">survey software</a></span></noscript></preform></p> <p align="left"> <i>Denne artikkelen er skrevet av Kjersti Skar Staarvik</i> </p>