NEDFOR: Tysklands landslagssjef, Heiner Brand, var en slagen mann i sluttminuttene av kampen mot Norge. (Foto: UMIT BEKTAS/Reuters)
NEDFOR: Tysklands landslagssjef, Heiner Brand, var en slagen mann i sluttminuttene av kampen mot Norge. (Foto: UMIT BEKTAS/Reuters)

Tyske medier: «Håndballkatastrofe»

Avisene slakter Tysklands VM-innsats – spekulerer i landslagssjefens avgang.

Tyskland er verdens mest håndballgale nasjon, og riksmedia er ikke nådig etter det ydmykende tapet for Norge. Smellen betyr at verdensmestrene fra 2007 maksimalt kan bli nummer elleve i Sverige. Aldri tidligere har Tyskland prestert dårligere i et VM.

«Er Heiner Brand riktig trener?»
Landet største avis, Bild, raser mot den tyske innsatsen, og spekulerer nå i om landslagssjef Heiner Brand må gå.

«Etter fiaskoen mot Norge, virker Brand som en resignert hovedtrener,» skriver avisen, og følger opp med følgende spørsmål: «Er Heiner Brand riktig trener? Eller er han utbrent etter 14 år i sjefsstolen?»

Brand har styrt det tyske landslaget siden 1997 og har kontrakt frem til 2013. 58-åringen ledet tyskerne til EM-gull i 2004, og til VM-gullet i 2007. Brand ble også verdensmester som spiller i 1978.

– Dette fortjener ikke en slik mann
Der Spiegel kaller årets VM for «tysk håndballs Waterloo». I samme avis benekter visepresidenten i Det tyske håndballforbundet, Horst Meier, at det diskuteres å gi landslagssjefen fyken.

– Dette fortjener ikke en slik mann. Trenersituasjonen er ikke et tema. Turneringen gikk i feil retning for oss. Ting går fort i idretten. Spania ble nummer 13 for to år siden, nå er de i semifinalen, sier Meier.

«Harmløse»
Frankfurter Allgemeine Zeitung mener Tyskland «ikke lenger er konkurransedyktig».

Det meldes at mesterskapet har dokumentert en gradvis svekkelse av tysk håndball. Avisen synes også at Tyskland virket sjanseløse i møtet med de norske gutta: «Mot Norge viste angrepene seg å være harmløse, i forsvaret ble det for mange hull.»