Det er virkelig en drøm å kjøre for et av de beste GP2 lagene, sier Pål Varhaug. Foto: Pressebilde/Drew Gibson
Det er virkelig en drøm å kjøre for et av de beste GP2 lagene, sier Pål Varhaug. Foto: Pressebilde/Drew Gibson

Han vil bli Norges første Formel 1-kjører

Nå er Pål nærmere målet enn noensinne

GP2 er klassen under Formel 1, og nordmannen har dermed kun et steg opp til den ultimate drømmen – Formel 1 sammen med de aller beste førerne.

– Jeg er så glad. Det er virkelig en drøm å kjøre for et av de beste GP2-lagene. Jeg er nå på det nest høyeste nivået, og et stort steg nærmere målet mitt som er å bli den første norske Formel 1-fører, sier Varhaug til siste.no

Vil kjempe om seieren i 2012

Offentliggjøringen kommer dagen før rogalandsgutten fyller 20 år. Varhaug har signert for det franske DAMS-laget, og i tillegg til GP2-serien skal han også kjøre GP2Asia-serien. Han blir lagkameraten med en tidligere Formel 1-fører, franske Romain Grosjean.

– Jeg kunne ikke fått en bedre lagkamerat, og han er en av de raskeste førerne i verden. Jeg vil bruke denne sesongen til å læring, før jeg satser på å kjempe om seieren i 2012.

I fjor kjørte 19-åringen fra Ålgård i GP3, men slet mye med teknisk trøbbel. Men han tok en historisk seier i Barcelona, og viste da hva som bor i ham. Det var altså nok til en ettertraktet kontrakt i GP2.

– Pål imponerte under en GP2-test i Abu Dhabi. Normalt er en nykommer 1,5 sekunder bak de beste, men Pål var bare sekundet bak en fører som Sam Bird, sier daglig leder i DAMS, Loic David.

– Skriver historie

GP2Asia starter med et løp i Abu Dhabi 11. februar, mens GP2 starter i Istanbul 7. mai.

– Jeg satser på å bli enda bedre kjent med bilen før Abu Dhabi, sier Varhaug selv.

Han blir altså den nordmannen som har kjørt på det høyeste internasjonale nivået når han tar fatt på GP2. Fra å være en av mange tusen håpefulle som drømmer om å bli en av kun 24 F1-førere, er han nå blant de 15-20 heteste kandidatene for en plass i Formel 1 de nærmeste årene.

Koster myyye penger

– Jeg er klar over at jeg er med på å skrive historie i norsk motorsport, men jeg har fokus på arbeidsoppgavene. Jeg er overbevist om at jeg er god nok for Formel 1, og vil kun fokusere på det sportslige. Men man vinner ikke GP2 i sitt første år, og jeg trenger et år for å lære.

Økonomisk har han fortsatt et lite stykke igjen før to fulle sesonger er i boks.

– Jeg har noen fantastiske samarbeidspartnere som er med meg i år, men vi legger ikke skjul på at vi ikke har penger for to fulle sesonger. Det å kjøre GP2 dreier seg om mange penger, men nå er jeg så nært Formel 1 at jeg håper noen bedrifter ser hvilken unik mulighet de har på å være med å skrive norsk idrettshistorie, sier det norske motorsporthåpet.

Les mer om bil og motor på siste.no

Se også: Endelig - Formel 1 på norsk!