Kurt vant første sesong av Idol i 2003.
Kurt vant første sesong av Idol i 2003.

TV 2 vurderer «Idol»-comeback

...men det kan også bli et helt nytt talent-konsept.

Tre forskjellige talentkonkurranser kjemper om å få sendetid på TV 2 til høsten: «Idol», «X Factor» og det helt nye talentkonseptet «Voice Of».

Prosjektleder Rolf Wenell i TV 2 forteller at ingenting er avgjort og ingen kontrakter er skrevet. Men han åpner for «Idol»-comeback.

– Sug etter «Idol»

– «Idol» har vært aktuelt hele tiden, og jeg føler et sug i markedet etter å få det tilbake. Mange spør meg om det. Dessuten er det litt nostalgi over programmet som bragte deg Kurt Nilsen, Bjørn Johan Muri og Tone Damli Aaberge. Tanken om å få det tilbake pirrer litt i magen, sier Wenell som samtidig føler at «X Factor» ble veldig bra i sin andre sesong. Dermed er det også aktuelt for høsten.

– Etter det første året gjorde vi noen endringer, og jeg synes sesong to ble veldig sterk og bra.

– Kun stemmen avgjør

Prosjektlederen åpner også for et helt nytt suksessprogram fra Holland hvor dommerne ikke får se deltagerne. I «Voice of» er stolene til dommerne vendt med ryggen til scenen. Dermed får de bare høre stemmen og ikke se artisten.

– Det er kun stemmen som avgjør, og det er litt gøy, sier Wenell.

– Vurderer alvorlig

Programmet blir også en videreutvikling av de andre talentprogrammene fordi man bruker etablerte artister som dommere. De bruker sine produsenter og musikere for å utvikle deltagerne.

– Dette programmet er såpass bra at vi vurderer det alvorlig, sier prosjektlederen.