Fortalt om tre år med vold og voldtekter

Den nå 17 år gamle jenta fortalte retten om jevnlige voldtekter, mishandling og trusler etter at hun ble tvangsgiftet med sin fetter som 13-åring. Hun frykter for sitt liv etter at hun forlot familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som familiens overhode var det onkelen som styrte alt, ifølge jentas forklaring. Det var han som sørget for å få i stand ekteskapet.

Jenta sier hun ikke ante hva som skjedde da hun ble giftet bort i desember 2006. En dag hun kom hjem fra skolen, ble hun tatt med til tanten og onkelens hjem. Der lå det klar sminke og kjole til henne, og det var gjort klart til fest.

Tanten ga henne beskjed om å gjenta noen ord som ble sagt av en mann som sto bak en dør, ifølge forklaringen. Jenta visste ikke at mannen bak døra var en imam som foretok en vielse.

– Jeg skjønte det ikke, men tenkte: Ja vel, jeg får vel gjøre det, sa 17-åringen da hun forklarte seg for Oslo tingrett. Hun var overrasket da hun ikke fikk bli med foreldrene hjem etterpå.

– Min tante sa at jeg nå var gift med min fetter, og at jeg skulle bo hos dem. Jeg trodde hun bare tulla, sa 17-åringen. Jenta fikk bo hos sine foreldre på ukedagene fordi hun måtte på skolen, men i helger og ferier måtte hun bo hos ektemannen og hans foreldre, fortalte hun videre. To-tre måneder etter vielsen, ble hun voldtatt første gang, ifølge forklaringen. Gråtende forsøkte hun å nekte sex med den da 20 år gamle ektemannen, men han truet henne med en lommekniv, slo henne og dro av henne klærne, sa hun. (©NTB)