FOREDRAGSHOLDER: Ransdømte Svein Eirik Utsi skal holde foredrag om kriminalitet for sikkerhetsbransjen. (Foto: TV 2)
FOREDRAGSHOLDER: Ransdømte Svein Eirik Utsi skal holde foredrag om kriminalitet for sikkerhetsbransjen. (Foto: TV 2)

Ransdømte Utsi skal lære kjeltringtriks til sikkerhetsbransjen

Engasjert som foredragsholder på danskebåten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge VG har det vakt sterke reaksjoner at ransdømte Svein-Erik Utsi skal delta på en sikkerhetskonferanse om bord på danskebåten i april.

– At det er en skepsis mot at jeg skal delta, det forstår jeg. Men jeg har ingen annen hensikt enn å hjelpe til ved å presentere mitt syn, med utgangspunkt i min bakgrunn. Dette burde kun være positivt for den bransjen, sier Utsi til VG.

Må vite hvordan de kriminelle tenker

Presidenten i Norsk sikkerhetsforening sier til avisen at de har gitt Utsi en sjanse til å vise at han skal starte et nytt liv, og at det er viktig for bransjen å vite hvordan de kriminelle tenker.

– En viktig fasett er å høre på politi og sikkerhetsfolk, men det er også viktig å høre hvordan de kriminelle selv tenker, sier president Randmod Omarhaug til VG.

42 år gamle Utsi ble i 2004 skutt i baken under et mislykket ran på Jessheim, og kom senere i søkelyset etter NOKAS-ranet. Han ble dømt for å ha avgitt falsk forklaring, etter å ha hevdet at han kunne gi alibi til Kjell Alrich Schumann for NOKAS-ranet. Utsi ble løslatt i desember, og har nå startet et eget selskap.