Andy Gray (Foto: Fiona Hanson/Pa Photos)
Andy Gray (Foto: Fiona Hanson/Pa Photos)

Andy Gray sparket etter linjedommer-hets

Sky Sports' ekspertkommentator er ferdig i tv-kanalen.

Sky Sports' ekspertkommentator Andy Gray fikk i dag sparken av den engelske tv-kanalen. Ifølge tv-kanalen skyldes avgjørelsen både et forhold fra desember 2010, og kommentarene om den kvinnelige linjedommeren Sian Massey i oppgjøret mellom Wolves og Liverpool sist lørdag. Gray og kommentatorkollega Richard Keys uttrykte seg svært tvilende til den kvinnelige linjedommerens forståelse av offsideregelen i forbindelse med lørdagens Premier League-kamp.

Se TV 2s Premier League-panel diskutere oppsigelsen i videovinduet øverst

Gray fikk først en advarsel for kommentarene om Massey etter lørdagens oppgjør. Senere har det ifølge Sky Sports kommet frem bevis om et annet forhold der Gray skal ha forulempet en kvinnelig produksjonsmedarbeider. Samlet sett var disse forholdene nok til at tv-kanalen besluttet å kvitte seg med den profilerte kommentatoren.

Se klippet med Gray og produksjonsmedarbeideren her

Sky Sports direktør Barney Francis uttaler i en pressemelding at Gray får sparken på grunn av "uakseptabel oppførsel" .

TV 2s blogger Tor Kristian Karlsen feller ingen tårer over at kjendiskommentatoren nå er ferdig i Sky Sports.

– Sett bort ifra at Gray er eksponent for en trist machobasert kultur - verken morsom eller intelligent - som eksisterer i britisk fotballmedia (og fotballmiljøer generelt), så burde Gray og Keys vært erstattet for mange år siden.

Les hele blogginnlegget fra Karlsen her