Christoffer Rambo. (Foto: UMIT BEKTAS/Reuters)
Christoffer Rambo. (Foto: UMIT BEKTAS/Reuters)
Espen Lie Hansen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Espen Lie Hansen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Norge ga Tyskland en håndballeksjon

Verdensmestrene fra 2007 ble knust med ti mål. – Slik som dette må vi spille hver gang om vi skal komme til semifinale, sa Robert Hedin.

Tyskland-Norge 25-35 (13-17)

En Steinar Ege tilbake i storslag, var glimrende for Norge det første kvarteret. Landslagsskapteinen plukket ned bøttevis med tyske forsøk, men likevel fikk Tysklands høyre bakspiller, Holger Glandorf, dunke inn noen scoringer. For Norge var Bjarte Myrhol som vanlig toneangivende både i forsvar og angrep. Linjespilleren nettet fire ganger før hvilen.

Ege storspilte mellom stengene
Et norsk lag med fokus på trykk i ankomstspillet, og tidvis godt kollektivt spill i etablert angrep, fikk etter hver en luke til tyskerne. Veteranen Ege fortsatte storspillet aller bakerst, og hadde en redningsprosent på over 50 prosent. Fremover på banen var det yngre krefter som tok ansvar. VM-debutant Sondre Paulsen var sikker på høyrekanten, og satte to baller bak Silvio Heinevetter, før Håvard Tvedten sørget for 15-10 til Norge fem minutter før halvtid.

– Slik som dette må vi spille hver gang om vi skal komme til semifinale.

Tyskland knappet noe innpå i perioden etter, men da venstrekant Tvedten tok med seg ballen ut på bakspillerplass og dunket inn 17-13 sekunder før pause, var det nært symbolsk for en omgang der Norge hadde flyt.

Etter hvilen holdt Norge avstanden de første minuttene. Myrhol fortsatte å herje med det tyske forsvaret, og skapte rom for de norske gutta. Selv økte han til 22-17 etter åtte minutter.

Tysklands trener Heiner Brand. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Tysklands trener Heiner Brand. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Tok totalt over
Litt etter halvspilt omgang begynte det virkelig å svinge av Norge. Christoffer Rambo, som endte med syv mål totalt, måket inn tre kanonkuler på tre minutter, og sendte Norge opp i 28-21. Tvedten, Myrhol og Kristian Kjelling fulgte opp, og plutselig var Robert Hedins menn foran med hele ti mål, med ni minutter igjen å spille.

Mot slutten fortsatte de norske gutta å styre. Verdensmestrene fra 2007 ble redusert til statister, og Norge slo Tyskland hele 35-25, etter en glimrende gjennomført kamp.

Resultatet betyr at Norge skal spille om 9.-10. plass, mens Tyskland havner sist i mellomspillsgruppen, og skal ut i kamp om 11.-12.-plassen.

– Fantastisk kamp
– Det er alltid spesielt å møte Tyskland. De har kanskje litt respekt for oss. De tyske målvaktene var ikke like heldige i dag som tidligere. Det var viktig med et aggressivt forsvarsspill, sa banens beste, Steinar Ege, etter kampen.

Også Håvard Tvedten hadde en kamp utenom det vanlige.

– Fantastisk håndballkamp gjennom 60 minutter. Steinar var utrolig bra i mål og vi hadde et fantastisk kontringsspill. Vi sliter dem ut. Det er viktig å glede seg over dagens prestasjon og å se fremover. Det er mange spillere som banker på døra og viser at de er gode nok, i tillegg til mange som ikke er med i dag, sa Tvedten.

Landslagssjef Robert Hedin var ikke mindre fornøyd enn spillerne.

– Fantastisk med belønning for vårt gode spill i det siste. Vi fighter veldig bra, fantastisk innsats av alle. Steinar imponerer stort i mål. Det gjør også Paulsen og Rambo, som gjør det fantastisk, roste Hedin, og la til:

– Slik som dette må vi spille hver gang om vi skal komme til semifinale. Det er kanskje litt lettere når vi er underdogs. Lettere for spillerne å slippe seg løs, noe de har vist mot Spania, Frankrike og Tyskland.

Vi diskuterte underveis i kampen (artikkelen fortsetter under vinduet):