Kristian Kjelling. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Kristian Kjelling. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Robert Hedin: – Kjelling har det tungt

For et av våre antatt sterkeste kort, Kristian Kjelling, har VM i nabolandet blitt en flopp.

Jönköping (TV 2 Sporten):

Se Tyskland - Norge direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter fra klokken 16.15.

Skrekkscenarioet før VM var at Norges briljante bakspiller, Kristian Kjelling, måtte opereres og stå over mesterskapet på grunn av de voldsomme magesmertene han har slitt med. Lettelsen var naturligvis stor da han slapp med skrekken. Likevel har Norge med Kjelling på banen vært langt mindre målfarlige enn med Aalborg-spilleren på benken.

Fra målkonge til benkesliter
Tirsdag venter Tyskland på den andre banehalvdelen. I samme kamp to år tilbake var det Kristian Kjelling som senket tyskerne i det som vil huskes som et håndballdrama man knapt har sett maken til.

I løpet av de fem siste minuttene hamret Kjelling inn fem scoringer, og nærmest alene senket den regjerende verdensmesteren. Da dommeren blåste viste tavlen 25-24 i Norges favør.

Tirsdag starter helten fra Tyskland-kampen i 2009 på benken. I hans sted stepper et nytt stjerneskudd inn, Espen Lie Hansen. 21-åringen har lagt respekten igjen i garderoben – om han i det hele tatt eier respekt – i møtet med verdens beste håndballspillere.

– Spiller mot Tyskland
Kristian Kjelling har bommet og bommet og bommet.

– Dette mesterskapet har vært veldig tungt for Kristian. Han har slitt med sykdom, har vært ute i en hel uke og da er det klart at det er tungt for ham å komme tilbake etter det, forteller Hedin til TV 2 Sporten.

Lanslagssjefen lover imidlertid at Kjelling vil få sjansen til å kopiere suksesskampen fra forrige VM.

– Kristian skal spille mot Tyskland, det er det ikke tvil om. Og forhåpentligvis kan han banke inn noen scoringer også, sier Hedin, som absolutt er optimist foran kampen mot tyskerne.

Se Tyskland - Norge direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter fra klokken 16.15.