oscar (Foto: Damian Dovarganes, © DD BG CL**NY**)
oscar (Foto: Damian Dovarganes, © DD BG CL**NY**)

Hollywood teller ned til Oscar-nominasjonene

Her er den norske filmekspertens favoritter.

Mest spenning knytter det seg selvsagt til hvem som skal kjempe om den gjeveste prisen, den for beste film.

vegard
vegard

Som i fjor er det hele ti filmer som vil bli nominert i denne kategorien, og Vegard Larsen, programleder i NRKs «Filmbonanza», har sin liste klar.

– De ti filmene jeg tror vil bli nominert er: «The King's Speech», «Black Swan», «Toy Story 3», «The Social Network», «Inception», «The Fighter», «True Grit», «Winter's Bone», «The Kids Are All Right» og «127 Hours», sier han.

Når det gjelder hvem som vinner gir ofte Golden Globe-utdelingen en solid pekepinn, og der var det «The Social Network» som stakk av med prisen for beste film i kategorien drama. Men ingenting blir avgjort før 27. februar, når deles prisene ut.

Les mer: Her er vinnerne av Golden Globe-utdelingen

(artikkelen fortsetter under bildet)

MILLENNIUM_ Salander1
MILLENNIUM_ Salander1

Håper på Oscar-overraskelse

Det er nok ingen norske filmer som vil bli nominert til Oscar i år, men Larsen håper i hvert fall den danske regissøren Susanne Bier blir nominert i kategorien beste utenlandske film for «I en bedre verden». Hun vant i den samme kategorien under årets Golden Globe-utdeling.

– Også håper jeg Noomi Rapace blir nominert til beste kvinnelige skuespiller for sin innsats som Lisbeth Salander i «Millenium»-filmene , men det er vel lite sannsynlig, sukker han.

Vel, det vil vise seg snart. 14.30 norsk tid offentliggjøres nominasjonene.

Godkveldnorge.no følger offentliggjøringen live.