Halvsesongens flopp: Stephen Ireland (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Halvsesongens flopp: Stephen Ireland (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Sjekk tirsdagens Premier League-rykter

Stephen Ireland nærmer seg Newcastle, og flere klubber kjemper om Citys Shaun Wright-Phillips.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Statistikk | Terminliste

Følg overgangene i vårt overgangssenter.

Arsenal:
Klubben er i sluttforhandlinger med Southampton om stortalentet Alex Oxlade-Chamberlain, men Manchester United har ikke gitt opp håpet om å signere 17-åringen som er verdsatt til £10 millioner pund. Arsene Wenger er også interessert i Lilles stortalent Eden Hazard, men mye tyder på at Arsenal venter med å legge inn et bud på belgieren til sommeren.

Aston Villa:
Gérard Houllier vil gi midtbanespiller Jean Il Makoun i dagens kamp mot Wigan. Stephen Ireland har ikke lykkes etter overgangen fra Manchester City, og Newcastle er favoritter i jakten på den kreative iren. Curtis Davies har vært på lån til Leicester City denne sesongen, og nå ønsker Sven Gøran Eriksson å signere forsvarsspilleren på permanent basis.

Birmingham:
Den spanske klubben Racing Santander skal være i forhandlinger med Birmingham om å hente tilbake den høyreiste spissen Nikola Zigic. Serberen har ikke vært noen stor suksess for Midlands-klubben etter overgangen fra La Liga.

Blackburn:
Den unge argentineren Mauro Formica ser ut til å glippe til Monaco, men klubben skal enda ikke ha gitt opp håpet om å signere Victor Vasquez på lån fra Barcelona ut sesongen. En annen Barca-spiller, 19 år- gamle Ruben Rochina, blir også fulgt tett av Steve Kean og Blackburn. Blackburn har også startet forhandlinger om å forlenge kontrakten til Jason Roberts.

Blackpool:
Blackpool-manager Ian Holloway fortsetter å stå på kravene, og aksepterte ikke transfersøknaden fra kaptein Charlie Adam som ønsker seg til Liverpool. Nå ryktes det at klubben har satt en prislapp på mellom £12-16 millioner pund for midtbanedirigenten. Liverpool vurderer nå om de skal legge inn et nytt bud, eller flytte fokus over på andre alternativer. Blackpool skal, i likhet med West Bromwich være interesserte i å hente klubbløse Jeremie Aliadiere.

Bolton:
Bolton skal ha kastet seg inn i kampen om Manchester Citys høyrekant Shaun Wright-Phillips, men Owen Coyle kan forvente seg konkurranse fra flere andre Premier League-klubber.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Shaun Wright-Phillips står med to nettkjenninger i ligacupen så langt. (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Shaun Wright-Phillips står med to nettkjenninger i ligacupen så langt. (Foto: PAUL ELLIS/AFP)


Chelsea:
Chelsea er svært nære ved å fullføre overgangen til David Luiz fra Benfica, men ingen av klubbene har enda bekreftet at de har kommet til enighet om spilleren. Sven Gøran Eriksson har et håp om å rykke opp med Leicester og nå sies det at svensken er interessert i å låne Chelsea-unggutten Patrick van Aanholt. London-klubben skal også være interessert i John Arne Riises lagkamerat i Roma, Daniele De Rossi, men Chelsea ventes ikke å legge inn et bud på italieneren før sommerens overgangsvindu.

Everton:
Everton har allerede solgt Steven Pienaar til Tottenham, og nå ryktes det at Spurs er interesserte i å hente Phil Neville fra Merseyside-klubben. Harry Redknapp håper på å friste den tidligere United-spilleren med Champions League-fotball utover våren.

Fulham:
Fulham har kvittet seg med den svenske floppen David Elm. Spissen, som bare scoret ett mål for Fulham, fortsetter karrieren i Elfsborg i Allsvenskan. Fulham er, i likhet med Bolton, interesserte i Shaun Wright-Phillips, men de hvite og svarte ønsker i førsteomgang å låne høyrekanten. Kagisho Dikgacoi skrev nylig under på en ny ettårskontrakt, men sørafrikaneren skal ikke være fornøyd med sin egen situasjon og bedt sin agent begynne jakten på en ny klubb.

Liverpool:
Ryan Babel har dratt til Tyskland for å bli enige med Hoffenheim om de personlige betingelsene. Nedelenderen forventes å skrive under på en 2,5 årskontrakt med den tyske klubben. Liverpool var i går i Amsterdam for å forhandle med Ajax om Luis Suarez, men klubbene skal være langt unna hverandre når det kommer til prisen på uruguayaneren. Ajax vuderer nå om de skal rapportere Liverpool til FIFA for måten de har handlet på i overgangssagaen. Ian Holloway nekter å gi slipp på sin kaptein Charlie Adam. Blackpool-spilleren leverte mandag inn en transfersøknad, men det nektet klubben å akseptere. Holloway skal ha verdsatt spilleren til rundt £16 millioner pund. Liverpool-ungutten David Amoo har blitt lånt ut til MK Dons i en måned.

Manchester City:
Real Madrid har ikke gitt opp håpet om å hente inn Emmanuel Adebayor i skadefraværet til Gonzalo Higuain. Adebayor er også sterkt ønsket av gamleklubben Monaco. Shaun Wright-Phillips er på vei ut portene på City og Manchester Stadium. Owen Coyle og Bolton er svært interesserte i den engelske høyrevingen, men en rekke andre Premier League-klubber ryktes også å være interesserte. Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff har uttalt at han synes Barcelona bør la høyreback Dani Alves få lov til å dra til Manchester City, som er svært interesserte i brasilianeren.

Manchester United:
Rio Ferdinand har gått ut mot Sky-kommentatorene Andy Gray og Richards Keys, som i helgen tabbet seg ut da de uttalte at «kvinner ikke kan offsideregelen» i forbindelse med at den kvinnelige linjedommeren Sian Massey var med i dommerteamet som dømte kampen mellom Wolverhampton og Liverpool. United-forsvareren skriver på sin Twitter-side at han mener de to Sky-profilene er «forhistoriske i sine uttalelser». Selv om Arsenal sies å være nære en avtale med stortalentet Alex Oxlade-Chamberlain, skal ikke Manchester United ha gitt opp håpet om å stjele 17-åringen foran nesen på Arsene Wenger.

Newcastle:
Newcastle kommer nærmere en avtale med Aston Villas Stephen Ireland, etter at Newcastle har skrinlagt planene om å hente QPR-spiller Adel Taarabt. Spørsmålet nå er om Newcastle ønsker å kjøpe eller låne Ireland, som ønsker seg bort fra Aston Villa.

Stoke:
Eidur Gudjohnsen har ikke fått mye spilletid på Britannia Stadium, og nå skal islendingen være på vei til Ajax. Mye avhenger av om Liverpool blar opp nok penger til å hente Luis Suarez fra den nederlandske hovedstadsklubben. Stoke-forsvarer Andy Wilkinson hyller signeringen av John Carew, og sier at nordmannen er den sterkeste spilleren han noensinne har spilt mot.

Sunderland:
Det rapporteres at Sunderland forsøkte å hente Liverpool-spiller Ryan Babel før nederlenderen bestemte seg for å dra til tyske Hoffenheim. Nå har The Black Cats flyttet fokus over på Tottenham-spiss Roman Pavlyuchenko. Cardiffs Jay Bothroyd er et annet alternativ Steve Bruce ser nærmere på.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Roman Pavljutsjenko ble matchvinner mot Sunderland. (Foto: Neil Tingle/Pa Photos)
Roman Pavljutsjenko ble matchvinner mot Sunderland. (Foto: Neil Tingle/Pa Photos)

Tottenham:
Harry Redknapp skal ikke ha gitt opp håpet om å styrke stallen med Evertons Phil Neville. Redknapp frister den tidligere United-spilleren med Champions League-spill utover våren. Tottenham vurderer å hente Paul Robinson tilbake fra Blackburn. Keeperen har fått fart på karrieren igjen etter en trøblete avslutning i Spurs.

West Bromwich Albion:
WBA er interesserte i den tidligere Arsenal-spilleren Jeremie Aliadiere, men også Blackpool er interesserte i angriperen som for tiden står uten klubb. Et annet alternativ skal være United-spiss Michael Owen.

West Ham:
West Ham sikret seg mandag Demba Ba fra Hoffenheim og Gary O'Neill fra Middlesborough. Tirsdag meldes det om at midtbanespiller Valon Behrami er svært nære ved å signere for den italienske Serie A-klubben Fiorentina.

Wigan:
Wigan har gitt Charles N'Zogbia beskjed om at han ikke får forlate klubben i januarvinduet. Liverpool ryktes å være blant flere klubber som er interesserte i kantspilleren. Latics håper på å styrke stallen før overgangsvinduet stemmer og navn som Steed Malbranque og Christopher Samba er spillere Roberto Martinez følger tett.

Wolves:
Wolves-kaptein Karl Henry, har i likhet med Richard Stearman (3 årskontrakt), signert en ny fireårskontrakt med klubben. 28-åringen kom til klubben fra Stoke i 2006, og har spilt mer enn 180 kamper for Mick McCarthys lag.