Fotballspiller dopinganmeldt for kokainbruk

Antidoping Norge vil ha Adeccoliga-spilleren utestengt i to år.

Strømmen-spillerens positive dopingprøve ble tatt etter en 1. divisjonskamp mot Mjøndalen 26. september i fjor. Prøven inneholdt ifølge Antidoping Norge metabolitter av benzoylecgonine, ecgonine methylester, som er i overensstemmelse med inntak av kokain.

31-åringen kan nå bli utestengt i to år.

Påtalenemnda har lagt ned påstand om at fotballspilleren skal suspenderes med øyeblikkelig virkning. I tillegg skal utøveren etter påstanden tape retten til å delta i konkurranser og til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for to år.

Daglig leder Per Nygren i Strømmen sier til NTB at klubben tar anmeldelsen til etterretning og at de tar sterkt avstand fra bruk av dop og rusmidler.

- Dette er en alvorlig sak, og vi forholder oss Antidoping Norges beslutning i saken. Samtidig kan man spørre seg hvorfor det tar så lang til å få utredet saken, sier Nygren.

Han forteller at den dopingtatte 31-åringen ikke trener med klubben, og at han ikke har en framtid som aktiv utøver i Strømmen.

Spilleren selv bedyret sin uskyld da han i oktober ble kjent med at han hadde avlagt positiv dopingprøve.

- Jeg har ikke bevisst dopet meg og er like overrasket som alle andre over den positive A-prøven. Jeg har avgitt en forklaring til Antidoping Norge, og inntil videre ønsker jeg ikke å kommentere dette ytterligere. Dette har vært et stort sjokk for meg, og jeg er veldig takknemlig for den støtte jeg har fått fra medspillere, trenere og ledere, sa 31-åringen via spillerforeningen NISO i oktober.

(NTB)