SKADET: Thomas Rogne skadet seg i U21 landskampen mot Kroatia. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
SKADET: Thomas Rogne skadet seg i U21 landskampen mot Kroatia. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Drillo: — Rogne og Singh er aktuelle for kampen mot Danmark

Landslagssjefen vurderer overraskelser til den viktige kvalifiseringskampen mot Danmark i mars.

Dagens landslagstropp til privatlandskampen mot Polen inneholdt få overraskelser, men landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sier at flere unge talenter banker på A-landslagsdøren.

— De som har spilt jevnt og trutt bør ikke føle seg altfor trygge på at det varer evig, for vi har mange gode konkurrenter som banker på døra, sier Drillo til TV 2 Sporten etter uttaket.

Spillere som Thomas Rogne og Harmeet Singh ble på forhånd utpekt som mulige nye fjes i den norske troppen, men de er tatt ut i U-21-landslaget som møter Portugal samtidig som Polen-kampen. Likevel påpeker landslagssjefen at de begge er aktuelle for kampen mot Danmark.

— Det gjør er de absolutt. Nå går det U-kamp samtidig, derfor så ser vi dem der. Det blir spennende å følge dem opp – begge er potensielle A-spillere.

Avhengig av Carew
Drillo var glad for at han fikk velge fra øverste hylle og spesielt at John Carew ser ut til å få nok av spilletid utover våren.

— Tryggheten ligger i at han får spilletid, forhåpentligvis mer enn det han har hatt til nå. John er viktig fordi han har kvaliteter som ingen andre spillere har. Vi er avhengig av å ha ham i bra form – kanskje ikke så avhengig som var for noen år siden, fordi vi har andre spisser nå som kan gå inn å gjøre en bra jobb, understreker Drillo.

Klubbytte for Riise?
Bjørn Helge Riise har knapt spilt for Fulham denne sesongen, og Drillo innrømmer at det var vanskelig å ta med høyrekanten i troppen.

— På prinsipielt grunnlag; det at han ikke spiller for klubblaget sitt gjør det er det vanskelig å spille landskamper, men han har prestert bra på landslaget over tid. Nå har han et godt håp om å bli leid ut eller solgt, og forhåpentligvis får han spilletid.

— Det viktigste er at han får spille. Det er mye viktigere at han får spille i Tippeligaen enn at han sliter benken i Fulham, påpeker Drillo.