Kari Jaquesson tester ut treningsfomen Zumba Toning. (Foto: TV 2)
Kari Jaquesson tester ut treningsfomen Zumba Toning. (Foto: TV 2)

Bli med på Karis Zumba-trening

Her viser Kari deg enkle trinn fra Zumba.

– Zumba er ikke en dansetime der du skal lære en dans, men det er dansebevegelser med relativt enkle setg og masse feeling, sier Kari jaquesson til God morgen Norge.

Alle instruktører som skal trene Zumba i Norge, må være sertifiserte.

– Det er ikke så krevende, men man må vite hvordan man skal bygge det opp, sier Kari. – De fleste instruktører er også medlem av ZIN-nettwork og får tilsendt ferdig koreografi hver sjette uke. Man må ikke følge den, men går du på en time i Oslo, og får den samme musikken et annet sted i landet, vil mange av sangene brukes helt likt.

Zumba Toning

I Zumba Toning bruker man Toning sticks for tøffere motstand og rytmiske bevegelser. Sticksene er fylt med fin sand og gir en en annerledes og morsom opplevelse. Programmene lages med et større fokus på styrke og man benytter kroppsvekt, samt sticks, for å «tone» kroppen. Et alternativ for deg som ønsker ytterligere styrketrening inn i zumbaklassene, men til den samme latinske musikken.

– Zumba Toning er lillesøstra til Zumba. Her bruker vi sticks, men vi bruker de samme dansestilene og musikken som Zumba, sier Ann-Mari Rindarøy, instruktør ved World Gym. – Vi bruker en del bevegelser fra styrkeverdenen og så mikser vi det med dansen, sier hun.

zumba (Foto: TV 2)
zumba (Foto: TV 2)

Men grunnen til at veldig mange jenter og ikke gutter trener dette må jo være at gutter frykter det er for mange trinnkombinasjoner?

– Men det er det ikke, sier Kari. Du forstår det med en gang du hører musikken og det blir en logikk i det som du fatter ganske kjapt, sier Kari.

Her kan du se Kari teste ut Zumbatoning:

Zumba Gold

– Zumba Gold er en mer modifisert utgave for eldre, gravide og nybegynnere.

Zumba Gold peker seg inn mot de som akkurat har kommet igang med treningen, de som ønsker et lettere alternativ, en med småskader og plager som bør taes hensyn til, en godt voksen eller en gravid. Ypperlig for nybegynneren.

– Ellers finnes det Zumba for barn og Zumba i vann og det utvikles stadig nye varianter av denne treningsformen, sier Kari