TOUCHDOWN: B. J. Raji jubler etter sin touchdown mot Chicago Bears. (Foto: JOHN GRESS/Reuters)
TOUCHDOWN: B. J. Raji jubler etter sin touchdown mot Chicago Bears. (Foto: JOHN GRESS/Reuters)

Packers slo erkerivalen

Green Bay Packers er klar for Superbowl etter å ha slått erkerivalen Chicago Bears 21-14 i semifinalen på bortebane søndag.

Lagenes quarterbacker leverte fyrverkeri da de vant hver sin kvartfinale forrige helg, men det var andre spillere som imponerte søndag. Aaron Rodgers hos Packers greide riktig nok 244 pasningsyards og løp inn et touchdown, men han kastet to ganger ballen til motspiller, og han greide ingen touchdownpasning.

Verre var det for Bears. Deres førstevalg Jay Cutler haltet ut med kneskade før pause, etter fattige 80 pasningsyards og en feilpasning til motspiller. Erstatteren Todd Collins traff ikke med en eneste pasning, og det var tredjevalget Caleb Hanie som nesten greide å vende kampen i siste periode.

Det sto 14-0 til Packers halvveis, etter at Rodgers og James Starks løp inn hvert sitt touchdown.

Bears reduserte da Hanie førte laget i posisjon så Chester Taylor kunne løpe inn et touchdown tidlig i 4. periode, men seks minutter før slutt kastet han en feilpasning til 150-kilosmannen BJ Raji, som løp ballen tilbake 18 yards til touchdown og 21-7-ledelse for Packers.

Hanie lot seg ikke knekke. Han kastet kampens eneste touchdownpasning til Earl Bennett etter et lynangrep, og i sluttminuttene førte han laget sitt dypt inn på gjestenes banehalvdel på jakt etter utligningen.

I finalen venter Pittsburgh Steelers, som vant 24-19 over New York Jets.

Steelers ledet 24-0 halvveis, og holdt på ledelsen kampen ut. (©NTB / TV 2 Sporten)