Torstein Horgmo  (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)
Torstein Horgmo (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)

Horgmo vant i USA

Torstein Horgmo vant slopestylefinalen i Winter Tour-stevnet i Vermont søndag. Det gjorde snowboardstjernen fra Trondheim med brukket ribbein.

Horgmo har slitt med skaden siden han falt under filming i romjulen, og det er først de siste dagene at han har kommet seg tilbake på brettet. Søndag bet han tennene sammen og kjørte inn til seier foran flere av verdens beste slopestylekjørere.

Ettersom Horgmo vant forrige runde i Winter Tour, satset han sist i søndagens finale. Han knuste konkurrentene med sin første omgang, som ga ham 95,25 poeng.

Hans program besto av «cab 270 front board to fakie», «switch blunt 270» og «switch boardside 270» på railene, «cab double cork 10», «switch backside 1260» og «frontside double cork 1080» på hoppene.

Han var vinner før han skulle kjøre siste gang. Da valgte han å spare kroppen og kjørte en «æresrunde» i stedet.

– Torstein viste atter en gang at han er best når det gjelder som mest. Han har kjørt relativt forsiktig på trening, men ga 100 prosent i konkurransen og fikk full klaff. Jeg har sagt det før, men Torstein er verdens beste slopestylekjører, sa landslagssjef Thomas Harstad. (©NTB)