Mikkel Hansen. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Mikkel Hansen. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Mikkel Hansen dundret Danmark til semi

Danskene moste Argentina, og sørget samtidig for to skandinaviske lag i semifinalene.

Argentina - Danmark 21-34 (12-17)

Danmark kunne bli semifinaleklare allerede før siste mellomspillskamp, dersom de slo overraskelseslaget Argentina søndag kveld.

I samme mellomspillsgruppe beseiret Sverige Kroatia en halvtime tidligere. Det betydde at argentinerne måtte vinne både mot Danmark og i sin siste mellomspillskamp mot Serbia, samt håpe på alt annet enn uavgjort når danskene og svenskene møtes på tirsdag, for å nå en semifinale.

Dansk overtak
Men allerede i det første hinderet skulle det vise seg å bli tøft for Argentina. Danmark fikk tidlig et par måls ledelse, og holdt søramerikanerne på komfortabel avstand i den første omgangen. Mikkel Hansen scoret fem ganger før hvilen, og var en konstant trussel for det argentinske forsvaret. De, for anledningen, hvite og røde var foran med 17-12 til halvtid.

Etter pause stakk Ulrik Wilbeks menn fra med ytterligere to mål, før Argentina våknet. Innsatsen som har kjennetegnet overraskelslaget ga seg til kjenne, da de spiste opp store deler av det danske forspranget. Damian Migueles reduserte til 22-24 et kvarter før slutt, men så var det over for argentinerne.

Danmark tok seg til semifinale med 31-24, og sørget samtidig for at også Sverige ble semifinaleklare.

Ekspert-heder til Argentina
TV 2s håndballekspert, Sindre Walstad, mener danskenes målvakter ble avgjørende for utfallet mot Argentina.

– Jeg vil dele ut roser til de danske målvaktene. Rasmussen gjør en god førsteomgang, mens Landin kommer inn og stenger mot slutten av andreomgangen, i en fase der danskene slet litt. De har vist flere ganger i mesterskapet at de kan komme fra benken og spille meget bra i mål, sier Walstad, som synes de danske «drenge» kom greit fra oppgaven.

– Danmark løser totalt sett oppgaven bra, selv om de gjorde det litt ekstra spennende midt i andre omgang. Argentina viser at de har noe, ikke bare i mesterskapet, men også i mellomrunden å gjøre. All ære til Argentina for klok håndball ut i fra forutsetningene.

– Bør gi Norge tro på at det er mulig
Selv om det ikke blir noen norsk semifinale i dette mesterskapet, tror Walstad at de andre skandinaviske landenes suksess er inspirerende for Norge.

– Stas for skandinavisk håndball med både Danmark og Sverige til semfinale. Det bør gi oss i Norge tro på at det er mulig. Utgangspunktet er jo ganske likt for de skandinaviske landene. Også er det jo kjempebra for mesterskapet med Sverige og Danmark i hver sin semi. Jeg synes det er fullt fortjent at Danmark og Sverige kommer til semifinaler fra denne siden av turneringstablået, sier håndballeksperten.