Ivano Balic, Dalibor Doder og Drago Vukovic. (Foto: RADU SIGHETI/Reuters)
Ivano Balic, Dalibor Doder og Drago Vukovic. (Foto: RADU SIGHETI/Reuters)

Sverige lurte Balic – klar for semifinale

Svenskene vant skjebnemøtet med Kroatia.

Sverige - Kroatia 29-25 (14-12)

Med seier mot Kroatia ville Sverige ta et langt steg mot en semifinaleplass. Kroatene på sin side, trengte minimum ett poeng for å holde liv i drømmen om avansement fra mellomspillet.

Benket Balic
Ivano Balic er den offensive drivkraften til Balkan-gutta, men superstjernen ble tidvis sittende på den kroatiske benken. For angrepsmagikeren er ikke like hvass i forsvar, noe et svensk lag med fart i ankomstspillet utnyttet maksimalt de gangene Balic ble stående begge veier.

Sveriges playmaker, Dalibor Doder, er av serbisk opphav, og den raske kraftpakken markerte seg mot sine foreldres naboland. Doder hamret inn fire baller i første omgang – svenskene ledet 14-12 til pause.

Fikk luke
Også etter hvilen fortsatte Sverige å styre, og åtte minutter før full tid var de oppe i en femmålsledelse, etter Jonas Larholms 25-20-scoring. Men flere svenske utvisninger i minuttene etter, ga Kroatia muligheten til å knappe innpå, og kampens toppscorer, høyrekant Vedran Zrnic, satte inn 24-26 med sin niende nettkjenning.

Men Sverige og åttemålsscorer Doder viste styrke mot slutten, og dro fra til 29-25-seier. Resultatet betyr at svenskene klatrer opp på seks poeng i mellomspillet, og er klare for semifinale etter at Danmark slo Argentina. Kroatia blir stående med sine tre, og går ikke videre i mesterskapet.