sMELLGAIS
sMELLGAIS

GAIS-spiller slapp med skrekken etter kollisjon

Hallgrimur Jonasson fikk etter hvert tilbake førligheten i armene og beina etter dramatisk uhell.

Svenske GAIS møter det sammensatte laget Sørlandslaget til treningskamp i Sørlandshallen søndag.

Mistet førligheten etter kollisjon
Etter to minutter gikk det fryktelig galt for GAIS islandske forsvarsspiller Hallgrimur Jonasson. 24-åringen kolliderte med Sørlandslagets målvakt Terje Reinertsen, som rykket ut for å bokse unna et frispark.

Jonasson skal ha fått en smell i låret i duellen med keeperen som til daglig spiller for Vindbjart.

Støtteapparatet til GAIS kom umiddelbart hjelpende til, og en lagkamerat singaliserte raskt at spilleren måtte byttes ut.

Jonasson skal ha mistet førligheten i armene og beina, og fingrene på venstrehånd skal ha vært helt stive.

Han ble liggende ved siden av GAIS-målet under tett observasjon i mange minutter. Han hyperventilerte og måtte puste i en plastpose, og var svært nervøs for hva som har skjedd.

Kom til hektene igjen
Etter 33 minutter ble han fraktet ut på båre, men ikke lenge etter fikk Jonasson imidlertid tilbake førligheten i armer og bein. Trolig mistet han førligheten fordi han kom inn i en sjokktilstand og hyperventilerte etter sammenstøtet.

Han hadde en stund nedsatt førlighet i armer og beina, men etter å ha pustet i en plastpose gikk anfallet med hyperventilering over og førligheten kom tilbake.

Spilleren har nå roet seg ned og ser ut til å ha sluppet fra uhellet uten mén. TV 2 Sporten får opplyst fra GAIS-leiren at han drar tilbake til Sverige sammen med resten av laget.

Mannskapene i hallen var i kontakt med en spesialist i Sverige for å finne ut om det var forsvarlig å flytte på ham.

Se bilder av den dramatiske hendelsen i videovinduet øverst.

Kommentator Frode Olsen varr i Sørlandshallen og kommenterte kampen for TV 2. Før skadeomfanget ble kjent fortalte han at skaden la en demper på det som skjedde ute på fotballbanen.

Når en spiller ligger nede sånn så er det klart at fokuset blir dratt litt vekk. Det er rystende å se slike skader, vi får håpe det går bra med han, sier Olsen

Sørlandslaget vant for øvrig kampen 3-0 etter hat trick av Eirik Schulze. Det betyr at det sammensatte laget tok tredjeplassen i Color Line Cup.