Christoffer Rambo, Erlend Mamelund og Espen Lie Hansen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Christoffer Rambo, Erlend Mamelund og Espen Lie Hansen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Drømmenes teater

Håndballgutta får ny OL-sjanse i EM neste år.

Jönköping (TV 2 Sporten): Først hadde håndballgutta en drøm om VM-semifinale, men den ble i realiteten knust allerede etter tapet mot Ungarn i gruppespillet. Så var drømmen for mellomspillet, hvor Norge kom inn uten poeng, å kapre en OL-kvalifiseringsplass. Da må man spille om sjuendeplassen i årets VM. Lagene som blir fra 2.-7. plass får plass i OL-kvaliken. Vinneren av VM er direkte kvalifisert til London 2012.

Utopi
Men etter tapet for Spania, må Norge nå slå de regjerende OL-, VM- og EM-mesterne Frankrike på mandag og gull-vinnerne fra VM 2007, Tyskland, på tirsdag. Samtidig må Tyskland slå Ungarn. Det siste bør gå greit, men at Norge skal slå Frankrike er så nær utopi det går an å komme, ut fra prestasjoner hittil i VM. Men det er ikke dermed sagt at alt håp om OL-spill er ute.

Må ikke vinne EM-gull for å komme til OL
Vinneren av EM i Serbia om ett år vil også være direkte kvalifisert til OL 2012, men Norge må ikke vinne EM-gull for å komme til London. For det vil også ligge to OL-kvalikplasser i potten i neste års EM. Bakgrunnen for det er at Europa blir beste kontinent i årets VM og dermed får man ytterligere to kvalifiseringsplasser. Så hvis de sju beste i årets VM også blir de sju beste i neste års EM, så vil Norge få OL-kvalifiseringsplass hvis de tar en 8. eller 9. plass om ett år i Serbia. Da lar vi det være neste drøm.