Romelu Lukaku (Foto: ERIC LALMAND/Afp)
Romelu Lukaku (Foto: ERIC LALMAND/Afp)

City melder seg på i kampen om Lukaku

Romelu Lukakus agent bekrefter at Manchester City har forhørt seg om supertalentet.

17 år gamle Romelu Lukaku er en av de mest ettertraktede fotballspillerne på kloden. Anderlechts supertalent har spilt fast på førstelaget siden han var 16 og han er allerede fast på det belgiske landslaget.

Spissen har scoret 13 mål på 20 kamper denne sesongen og han er ønsket av så og si alle storklubbene i Europa.

Chelsea, Manchester United, Liverpool, Tottenham og Arsenal er alle interessert. Men nå får de en konkurrent i styrtrike Manchester City.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Ikke umulig
Belgisk media har ifølge Sky Sports meldt at City har forsøkt å hente Lukaku i januar, men spillerens agent Christophe Henrotay benekter at det har vært snakk om en avtale. Han bekrefter imidlertid at City er interessert.

– Det er ikke snakk om en konkret avtale. Jeg har veldig gode kontakter i Manchester City, men de er bare én av klubbene som har Lukaku i kikkerten, sier Henrotay.

Les også: Her er søndagens Premier League-rykter

City-manager Roberto Mancini sier at klubben ikke er klar til å komme med et bud ennå, men at de følger spilleren nøye.

– City har gitt beskjed om at de vil holdes oppdatert om situasjonen hvis andre klubber kommer med et fremstøt. Hvis noen forlater Manchester City er det ikke umulig at noe kommer til å skje. Men du ser hvilke angripere som er der. Andre klubber er også interesserte, sier agenten.

Chelsea og Arsenal har jaktet på Lukaku siden han var 13 år gammel, og laget fra Stamford Bridge har lenge vært favoritten til å stikke av med angriperen.

Vurderer seks klubber i Premier League
Men selv om Lukaku er Chelsea-fan så kommer han nødvendigvis ikke til å signere for London-klubben.

– Chelsea og Arsenal forsøkte å hente meg da jeg var 13 og 14. Chelsea er favorittlaget mitt, det har jeg aldri lagt skjul på. Men jeg drar ikke nødvendigvis dit fordi det jeg heier på de. Du har også Manchester United, Arsenal, Liverpool og Manchester City. Disse fem klubbene er veldig interessante. Tottenham er også en god klubb, sier Lukaku ifølge Sky Sports.

Real Madrid er også med i kampen om Lukaku. José Mourinho kjenner spilleren godt fra da han var Chelsea-manager. Spissen innrømmer imidlertid at en overgang til Premier League er mest sannsynlig.

– Faren min snakker aldri med meg om rykter. Jeg beundrer selvfølgelig Mourinho og Real Madrid, men jeg ser på England som mer sannsynlig enn Spania. Når jeg ser kamper fra Premier League tenker jeg at der vil jeg kunne gjøre det bra. Jeg er svært rask, sterk og jeg jobber hardt. Hvis jeg får trene med bedre spillere kan jeg bli bedre og jeg vil bli bedre.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!