Ola Vigen Hattestad (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Ola Vigen Hattestad (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Lynkjapp prolog av Vigen Hattestad

Uten festesmurning gikk Ola Vigen Hattestad raskest av samtlige i søndagens prolog under den klassiske verdenscupsprinten i Otepää.

Den regjerende verdensmesteren var 1,1 sekunder raskere enn russeren Nikita Kriukov.

Vigen Hattestad staket gjennom hele løypen i likhet med enkelte av sine øvrige norske kolleger. Ørje-løperen er tydelig i godt slag. Han vant verdenscupssprinten i Liberec sist helg. Vigen Hattestad stilte også opp under KM i Oslo fredag, men da røk han ut i semifinalen. Rapporterne forteller at det var av det kalkulerte slaget, fordi han ville konsentrere seg om å stille best mulig forberedt til start i Otepää.

Seks norske løpere er klar for finalene senere søndag. De to som ble utslått var Pål Golberg og Tord Asle Gjerdalen. Odd-Bjørn Hjelmeset kjente en antydning til sår hals og stilte ikke til start. Lillebror Thomas Northug kom med flyet til Estland fredag, men våknet lørdag morgen og kjente seg forkjølet. Da ble han sendt hjem til Norge igjen.

Disse norske gikk til finalene sammen med Vigen Hattestad: 3) Eirik Brandsdal, 11) Eldar Rønning, 13) Petter Northug (gikk med festesmurning i prologen), 15) Simen Østensen og 16) Timo Andre Bakken. (©NTB)