Marit Breivik. (Foto: TV 2/)
Marit Breivik. (Foto: TV 2/)

Marit Breivik: – Gutta mangler en del disiplin

Suksesstreneren etterlyser mer samspill hos håndballgutta.

Jönköping/Oslo (TV 2 Sporten): Tidligere landslagssjef for de norske håndballjentene, Marit Breivik, er nå ansatt i Olympiatoppen, og skal være med å evaluere herrenes VM-innsats. Hun mener de norske gutta må spille mer sammen.

– Det er en nøkkel å få til samspill. Det er mye vilje og talent i laget, men det mangler en del disiplin i spillet, sier Breivik, som mener det er greit at gutta gikk for semifinaleplass i dette mesterskapet.

Se intervju med Marit Breivik øverst i saken

– Det er spennende å ha høye målsettinger. Også med håndballjentene har vi hatt målsettinger vi ikke har nådd. Du skal legge lista høyt.

Vil ikke diskutere nivåforskjell
De siste dagene har det vært diskutert mye rundt nivåforskjellen på herre- og kvinnehåndball. Det blir feil fokus, synes Breivik.

– Jeg liker ikke den diskusjonen. Vi skal konkurrere mot de beste gutta i verden, og hvis vi i Norge har ambisjoner om å hevde oss der, må vi se på hva vi skal jobbe med på trening hver dag for å bli gode nok til å takle den konkurransen, mener treneren i håndball-Norge med flest internasjonale titler.

Må starte med de unge
– Hvis vi skal få et nivåløft på herrehåndball, må vi starte med yngrelandslag. De må trene bedre, og jobbe bedre. De må være med i yngremesterskap, og gå gradene, for å ha matchet seg og vunnet mot gode spillere de møter igjen i seniormesterskap, sier Breivik.

LES OGSÅ: Lie Hansen scoret seks på et kvarter: – De vet ikke hvem jeg er

Suksesstreneren tror herrene bør innsnevre fokus frem mot de kommende mesterskapene.

– Man må bli ekstremt rå på en del prioriterte utviklingsområder, både i målsettingsprosess og i gjennomføring. Jeg har veldig tro på mannskapet, det er potensial i laget, sier Breivik.