Starts Espen Hoff (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
Starts Espen Hoff (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Starts prøvespiller vet ikke hvor rask han er

Ernest Astante løp fra alt og alle da Start slo Halmstad 2-0.

Start - Halmstad: 2-0

TV 2 PLAY: Se høydepunkter

Start var det beste laget, og tok en fortjent 2-0-seier over allsvenskanlaget Halmstad i Sørlandshallen fredag kveld.

Espen Hoff ga sørlendingne ledelsen etter 33 minutter, mens 18-åringen Jonas Werner satte inn 2-0-målet etter 63 minutter.

– Noen gøyale angrep
Halmstad hadde ikke dagen mot Start, og drømmen om å komme tilbake med en sluttspurt ble knust da Niclas Johnsson pådro seg to gule kort på to minutter i det 77. og 79. spilleminutt.

– Vi er solide defensivt. Halmstad skapte ingenting. Det så nesten ut som de hadde glemt hvor målet sto i dag. Og så hadde vi noen gøyale angrep og guttene hadde det bra med ballen, men det må bli bedre etter hvert, sier Tørum til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 PLAY: Se intervju med Tørum

Skryter av lynrask prøvespiller
Tørum skrøt ekstra av prøvespilleren Ernest Asante fra Ghana. 22-åringen herjet til tider med Halmstad-forsvaret med sin ekstreme hurtighet.

– I dag virket han ekstremt kjapp og det er han jo også. Vi og han må bli flinkere til å utvikle det. Han er en veldig spennende spiller, skryter Tørum som antyder at ghaneseren snart vil være klar for klubben på permanent basis.

Vet ikke hvor rask han er
– Jeg føler meg veldig velkommen i Start og er veldig glad her. Jeg har snakket med agenten min og jeg tror avtalen med Start vil gå i orden i løpet av noen dager, sier Asante til TV 2 Sporten.

– Hvor rask er du?

– Jeg vet ikke, jeg har aldri målt det, sier den beskjedne ghaneseren.

Seieren gjør at Start topper gruppe 1 i Color Line Cup med fire poeng. GAIS står også med fire poeng, men Start har ett mål bedre målfoRskjell.

Halmstad, som ble nummer tolv i Allsvenskan i fjor, ligger sist i gruppen etter to strake tap.