Johnny Jensen. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Johnny Jensen. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Johnny Jensen ønsker tydeligere Hedin

Veteranen vil at landslagssjefen skal styre mer.

Tønsberg (TV 2 Sporten): Johnny Jensen har 191 landskamper for Norge, og fikk i løpet av sine mange år i den tyske storklubben Flensburg, kallenavnet «Handballgott» – «Håndballgud». Jensen var en nøkkelspiller under Gunnar Pettersens tid som landslagssjef, og var også med det første året under Robert Hedin.

38-åringen mener dagens landslag har behov for en sjef som er en god blanding av de to.

Etterlyser tydelighet
– Det er to veldig gode trenere, men de er veldig forskjellig. Gunnar bruker litt høyere stemme, mens Robert er ganske rolig. Kanskje bør man finne noen som ligger midt i mellom. Jeg tror nok gutta trenger å bli styrt litt mer, for jeg synes de bryter altfor mye ut av systemet når de spiller kamper, og det er ofte da man taper.

Se intervju med Johnny Jensen øverst i saken

Den tidligere proffen understreker at han synes Hedin er rett mann for jobben, dersom han justerer seg litt, men setter spørsmålstegn ved samarbeidet mellom svensken og assistent Zeljko Tomac.

Robert Hedin. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Robert Hedin. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

– Kunne det vært et trekk å hente inn en sterkere assistent ved siden av Robert?

– Det ser jo ikke ut som de prater så veldig mye sammen når de er på benken. Det er kanskje en fordel å ha to på benken som fungerer litt bedre sammen, sier Jensen.

– Ser du noen personer i Håndball-Norge som kunne gått inn og tatt en slik rolle?

– Det er sikkert mange som har lyst på den jobben.

– Små marginer
Jensen har nå trappet ned, og spiller førstedivisjonshåndball for Nøtterøy, men forsvarsbautaen mener lite har forandret seg siden han ga seg på landslaget etter VM i 2009.

– Når det skal avgjøres, er det akkurat det samme som skjer. Vi spiller ikke sammen. Det er en eller annen som bryter ut av systemet, tenker for mye på seg selv og skal lage det avgjørende målet. Det er små marginer som gjør at man ikke kommer dit, sier linjespilleren, som også legger til at det er et trangt nåløye i toppen.

Nivået er høyere på herresiden

– Selvfølgelig er nivået høyere på herresiden enn på damesiden. Det er mange flere lag som kjemper om medaljer. På damesiden er det kanskje fem-seks lag – på herresiden er det i hvert fall ti.

– Tror du Norge kan fortsette å kjempe om semifinaleplass de to-tre neste mesterskapene?

– Nå får vi ser hvem som gir seg og hvem som fortsetter. Det er mulig Steinar Ege gir seg, men jeg tror de fleste andre kommer til å fortsette, sier Jensen.

Synes unggutta bør få sjansen
– Hvilke unge spillere i dagens landslag tror du kan ta steget opp til å bli verdensstjerner?

– Eivind Tangen, Rambo, Espen Lie Hansen og Einar Sand Koren er gode spillere å satse på videre, sier Jensen.

Eivind Tangen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Eivind Tangen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Med elleve år som proff i Tyskland, har linjespilleren snappet opp en del innspill underveis. Nå synes 38-åringen det er på tide at norsk håndball ser til utlandet.

– Jeg synes man må begynne å se hva andre land gjør. Man må kanskje la de unge spillerne slippe til tidligere på landslaget.