Xavi og Messi jubler, ronaldo med ryggen til. (Foto: ANDRES KUDACKI/Ap)
Xavi og Messi jubler, ronaldo med ryggen til. (Foto: ANDRES KUDACKI/Ap)

Barcelona jager ny rekord

Med 13 strake ligaseiere er Barca på vei mot ny klubbrekord i antall seiere på rad.

Barcelona tapte omsider en fotballkamp da nivå 2-laget Real Betis seiret 3-1 i returoppgjøret i den spanske cupen onsdag. Barca gikk likevel videre til semifinalen med 6-3-sammenlagt.

Før tapet hadde klubben spilt 28 kamper i alle turneringer uten å tape.

Tross tapet jakter Lionel Messi og co. fortsatt klubbrekorden for antall seiere på rad i den spanske ligaen.

Klubbens nåværende rekord er 14 strake ligaseiere.

Barcelona har vunnet alle kampene sine etter at de spilte uavgort mot Mallorca i den sjette serierunden. Med 52 av 57 mulige poeng har de et solid forsprang mot seriegullet foran Real Madrid og Villareal, som henholdvis har sanket 48 og 39 poeng.

Serielederen gjør seg også bemerket på den spanske scoringslista. Lionel Messi innehar andreplassen med 18 nettkjenninger, mens David Villa ligger på tredjeplass med 14 scoringer.

På førsteplass er Cristiano Ronaldo med 22 mål for Real Madrid i årets liga.

Messi, som er toppscorer på Barcelona, har sørget for 106 mål for klubben i La Liga. Scorer han ett mål til har han like mange nettkjenninger som legenden Samuel Eto`o som er den tredje mestscorende spilleren i Barcelona gjennom tidene.

César Rodríguez har per i dag flest scoringer for Barcelona. Han har scoret 195 mål for klubben. Etter han følger Ladislao Kubala med 131 scoringer i ligaen.