Dan Børge Akerø fyller 60 år i dag. Her blir han feiret i God morgen Norge. (Foto: TV 2)
Dan Børge Akerø fyller 60 år i dag. Her blir han feiret i God morgen Norge. (Foto: TV 2)

Dan Børge Akerø fylte 60 år

– Pappa har aldri gjort noe jeg behøver å være flau over, sier datteren Lisa.

Fembarnsfar Dan Børge Akerø har vært programleder i både TV 2 og NRK siden 1987. I dag fyller han 60 år, og hylles av familien, venner og kollegaer.

Ifølge datteren Lisa Akerø, som satt i kulissene fra hun var liten når pappa var på jobb, er Dan Børge Akerø en mann i balanse.

– Han er litt streng, men sånn passe streng. Han er opptatt av mye moro, men også opptatt av hardt arbeid. Stå opp om morran og gjerne møte opp på jobb et kvarter før alle andre, forteller Lisa om pappa Dan.

Dan Børge Akerø og hans nest eldste datter, Lisa, i 1986. Det ble til slutt fire jenter og en gutt på Dan Børge. Nå fyller han 60 år. (Foto: Privat)
Dan Børge Akerø og hans nest eldste datter, Lisa, i 1986. Det ble til slutt fire jenter og en gutt på Dan Børge. Nå fyller han 60 år. (Foto: Privat)

Fotballvenner

– Han har alltid ment at det ikke er viktig hva du gjør, bare du gjør det riktig. Han var opptatt med å lære barna ansvar for egne handlinger og egne grenser. Selv har han som kjendis aldri gjort noe jeg behøver å være flau over, forteller Lisa til God morgen Norge.

Kommentatorlegenden Arne Scheie er også begeistret for Dan Børge.

– Første gang jeg kom i kontakt med Dan Børge Akerø var i 1972, da han som fotballspiller scoret for Skeid mot Mjøndalen. Den gangen kommenterte jeg kampen, og jeg var ikke klar over hvem han var, sier Arne Scheie.

De møttes igjen i 1974 da Dan som stipendiat ved Universitetet i Oslo skulle skrive en sak om NRKs holdning til kvinneidrett. Da intervjuet han Arne Scheie.

– Dan er et raust og inkluderende menneske både privat og i jobbsammenheng. Det blir alltid mye latter og moro med han, sier Scheie.

– Tør å løfte andre frem

Stephan Barrat-Due samarbeidet med Dan Børge om NRK-programmet «Godt musikkår», og de to ble gode venner.

– Han er en reflektert mann med et godt hjerte og gode verdier. Som programleder liker han å være synlig selv, men samtidig løfter han andre frem, sier Barrat-Due.

Det er Jon Niklas Rønning og Anders Bye, kjent fra NRK-programmet «Bye & Rønning» Show enige i.

– Han har betydd mye for oss. Han fikk oss inn i prime time på NRK 1. Vi ble et fast innslag i «Kjempesjansen». Det kjennetegner Dan. Han tør å ta sjansen på det ukjente, på nye ansikter. Han tør å gi dem plass, sier de.

Se feiringen av Dan i videovinduet øverst i artikkelen! (kommer snart)