Flatland
Flatland

TV2-sjef reagerer negativt på Flatland-jobb

Programdirektør Nils Ketil Andresen sier «det er langt fra ønskelig» at Katarina Flatland fronter et kontroversielt pengespill.

Torsdag skrev VG at Katarina Flatland skal være «Eurolottos» ansikt utad. Pengespillet skal sendes på Viasat 4, og Flatland figurerer i reklamer og også på spillets hjemmesider. Samtidig ønsker Flatland, som tidligere har vært programleder for blant annet «Sommerspillet» med Sturla Berg-Johansen og «Waschera», fortsatt å jobbe for TV2.

Hun har vært i diskusjon med kanalen om et nytt prosjekt, men programdirektør Nils Ketil Andresen reagerte negativt da han fikk vite om ekstrajobben som «Eurolotto»-modell.

Uheldig kobling

— Det er langt fra ønskelig fra vår side, skrev Andresen i en epost til God Kveld Norge.

Han signaliserte også at saken vil få et etterspill.

— Vi må ta en prat (med henne journ. amn.), bekreftet han.

katarina-flatland
katarina-flatland

Visste ingenting

Det kom også frem av eposten at Flatland hadde unnlatt å informere TV2, da hun takket ja til modelljobben rett før jul.

Hva som skjer videre er uvisst, men det er helt klart at det er knyttet en del negativ publisitet til «Eurolotto». Etter norsk lov er det ikke mulig å tilby store tallspill fra andre aktører en Norsk Tipping, som har nasjonalt monopol. Men programmet sendes fra Malta og trenger dermed ikke å følge de norske reglene. At Jackpoten er på nesten 200 millioner kroner, vil nok også være fristende for mange.

Kulturminister Anniken Huitfeldt liker ikke det nye pengespillet på Viasat 4. – Spill som Eurolotto bidrar til å undergrave de hensynene som er viktige i den norske spillpolitikken, sa hun.

Uproblematisk

Flatland på sin side synes det hele er uproblematisk.

— For meg er dette en vanlig reklamejobb, sa hun til God Kveld Norge.