hannesorvaag (Foto: Bendiksby, Terje, © BEN)
hannesorvaag (Foto: Bendiksby, Terje, © BEN)

«MGP»-Hanne refser norske musikkanmeldere

– De kakker folk i hodet med personlig hets, og de er personlig slemme.

Lørdag arrangeres den andre delfinalen i årets «Grand Prix» i Florø.

Blant artistene er Hanne Sørvaag som i år debuterer som artist i «MGP»-sirkuset. Hun har tidligere skrevet flere tidligere «MGP»-bidrag, og stod blant annet bak Didrik Solli Tangens vinnerlåt «My heart is yours» i fjor.

«MGP»-deltakeren har jobbet som låtskriver i en årrekke og samarbeidet med flere store artister verden over, går nå hardt ut mot norske musikkanmeldere som hun mener skiller seg ut i verdenssammenheng.

– Personlig hets

Sørvaag som lørdag skal fremføre låten «You're Like A Melody» for det norske folk, er ikke særlig begeistret for hva norske anmeldere skriver.

– Jeg reagerer på norske anmeldere. De kakker folk i hodet med personlig hets, og de er personlig slemme. Jeg skjønner meg ikke på dem, sier Sørvaag til «God kveld Norge», og legger til:

– Dette er unikt i musikkverdenen, og man ser bare dette i Norge.

talseth
talseth

– Tåpelig utsagn

VGs musikkanmelder, Thomas Talseth er slett ikke enig i uttalelsene til Sørvaag.

– Jeg synes det er et tåpelig utsagn, og jeg undres over hva hun har lest av internasjonal musikkpresse hvis hun mener at dette er unikt i Norge, sier han.

Han mener anmeldsene slett ikke kan oppfattes som personlige.

– For artister er musikken de lager ofte ganske personlig for dem, og da hender det at de forveksler strenge anmeldelser med ”personlig hets”, ”personangrep” og lignende. Men det at de opplever det slik betyr ikke nødvendigvis at det er tilfelle, sier Talseth til «God kveld Norge».

– Burde fått mer kritikk

Også Dagbladets anmelder, Anne Gunn Halvorsen mener uttalelsene til Sørvaag er malplasserte.

– Det er forbløffende at hun ikke har fått mer kritikk. I MGP-sammenheng er hun ingen bauta, men hun har tatt mye plass uten å ha de store resultatene å vise til. Da må hun også tåle å bli vurdert. Dette er ingen fjortenårig idol-deltaker ute på førstereis, sier hun.

Hun mener Sørvaags sjangervalg gjør at hun lett får negative kritikker her til lands.

– Hun er nødvendingvis ikke en dårlig låtskriver, men opererer i en sjanger som sjeldent får god kritikk her til lands, som musikk som gjerne brukes til tv-serier og i idol-konkurranser.

Lar det ikke gå inn på seg

Sørvaag fikk en pangstart på sin låtskriverkarriere da hun skrev vinnerlåten til American IDOL i 2006, og un kan vise til 120 låtplasseringer verden over, og over fire millioner solgte enheter.

Og den «MGP»-aktuelle jenta har for lengst sluttet å bry seg om kritikken.

– Man kan ikke høre på hva de sier. Folk har ulik smak. Jeg bestemte meg for å ikke ta til meg kritikken eller la den gå inn på meg, sier Sørvaag.

Thomas Talseth vurderte tidligere i dag de seks bidragene som skal være med i helgens «Grand Prix», og omtaler Sørvaags låt som den beste.