FÅR ERSTATNING: De tidligere eierne av skulpturen «Miss Pogany» er dømt til å betale 9,8 millioner kroner i erstatning til Christen Sveaas.  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
FÅR ERSTATNING: De tidligere eierne av skulpturen «Miss Pogany» er dømt til å betale 9,8 millioner kroner i erstatning til Christen Sveaas. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Christen Sveaas snakker ut om Hellstrøm-bråket

– Hellstrøm får si det han vil si ...

Tirsdag kveld var det duket for celeber gjenåpning av restauranten Bagatelle.

Eier Christen Sveaas strålte på gjenåpningen, og forteller at til tross for nytt personale står ikke den «nye» Bagatelle tilbake for den gamle versjonen.

– På Bagatelle serverer vi som alltid mat i topp kvalitet og av topp klasse. Og så har vi fått en ny lunsjrestaurant som også er vinbar, røper Sveaas til «God kveld Norge».

Bråk med Hellstrøm

Eivind Hellstrøm er kanskje den viktigste årsaken til at Bagatelle har oppnådd sin høye status som restaurant.

Mesterkokken sa opp jobben sin i desember 2009, etter samarbeidsproblemer med eier Christen Sveaas.

–Sveaas ville bare pynte blazeren sin med stjernene. Som en knapphullsblomst, skriver Hellstrøm i boken om Bagatelle.

Til tross for den harde kritikken fra TV-kokken legger ikke Sveaas skjul på at Hellstrøm har vært viktig for restaurantens rennomme.

Viktig brikke

– Vi har ikke tenkt å legge skjul på at Eivind er en meget viktig brikke i denne restaurantens historie. Han har drevet denne restauranten i nesten 30 år, og han er en, som sagt, en vesentlig del av restaurantens historie, understreker Sveaas.

Hellstrøm har gått hardt ut mot Sveaas` lederstil, og kritiserte ham for å være for involvert i driften av restauranten.

– Jeg er en aktiv eier uansett jeg, så om noen ikke liker det så er det som det er, sier Sveaas til «God kveld Norge».

– Jeg har tenkt å være aktiv, men jeg håper at mine aktiviteter blir positive. Det er i hvert fall min hensikt.

Han innrømmer likevel at man kan bli for aktiv som eier også.

– Det kan man helt sikkert, men da kan man trøste seg med at «lilla jag» har mange andre virksomheter å være aktiv i. Dette er nok ikke den største.

Hellstrøm er en del av historien

Han sier at han nå ønsker å se fremover, og anser konflikten med Hellstrøm for å være et avsluttet kapittel.

– Hellstrøm får si det han vil si. Det tror jeg ikke at jeg har noen kommentar til. Han har jo sluttet, og har vist alle og enhver at dette er et avsluttet kapittel. Det er det ikke for meg. Vi er mer opptatt av fremtiden, sier Sveaas-